Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

  • 1 avond of 1 ochtend per week les
  • Les in vele locaties in Nederland
  • 28 lessen
  • Erkend diploma van de Associatie voor Praktijkexamens
  • De fiscus betaalt mee aan je opleiding
Brochure aanvragen Direct inschrijven

 

Opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verkrijg je een goed inzicht in de financieel administratieve en bedrijfseconomische processen in een organisatie. Na het behalen van het diploma PDB ben je in staat om zelfstandig de boekhouding te voeren van een kleine of middelgrote onderneming. Maar ook in grote organisaties is veel vraag naar medewerkers met het diploma PDB. Dat is ook niet zo verwonderlijk want het Praktijkdiploma Boekhouden is op financieel administratief en bedrijfseconomisch gebied het meest bekende diploma.

* € 33,40 per les, excl. materiaal en examen.

 

Vooropleiding

Er wordt geen vooropleiding vereist. Wij verwachten wel dat je kennis vergelijkbaar is met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).  

Duur van de opleiding en studiebelasting

De opleiding PDB kent 3 onderdelen:

•  Kostencalculatie;
•  Financiering;
•  Bedrijfsadministratie.

De onderdelen Kostencalculatie en Financiering bestaan beide uit 7 lesbijeenkomsten en het onderdeel Bedrijfsadministratie bestaat uit 14 lessen. In totaal bestaat de opleiding PDB dus uit 28 lesbijeenkomsten. Naast de lesbijeenkomsten zal je gemiddeld nog ruim een dagdeel per week aan huiswerk moeten besteden. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring.

Inhoud van de opleiding praktijkdiploma boekhouden

IIn het onderdeel Kostencalculatie wordt met name aandacht besteed aan berekeningen van kostprijzen, verkoopprijzen, afschrijving en interest en break-evenanalyse. Bij Financiering komen de volgende onderwerpen aan bod: renteberekeningen, aandelen en obligaties, liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit en kengetallen. Het laatste onderdeel, Bedrijfsadministratie, gaat over berekeningen en boekingen ten behoeve van de financiële administratie en de jaarverslaglegging.

Diploma 

De examens voor de Opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens (de "Associatie"). Het diploma van de Associatie voor het Praktijkdiploma Boekhouden is algemeen bekend bij werkgevers en staat hoog aangeschreven. Voor meer informatie over de examens en het diploma verwijzen wij je naar de website van de Associatie: www.associatie.nl. Mede door onze intensieve begeleiding wordt je met onze opleiding volledig voorbereid op de examens. Samen met jouw inzet en motivatie ben je daarmee uitstekend in staat om het veelgevraagde diploma Praktijkdiploma Boekhouden te behalen.

 

Waar en wanneer

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden kan in ruim 50 locaties in heel Nederland worden gevolgd,  dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. De startdata en dagdelen in de locaties in jouw omgeving vind je op de landkaart

In de ochtend zijn de lestijden van 09.00 uur tot 12.00 uur en in de avond zijn de lestijden van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Klik op landkaart voor lesplaats en dagdeel

 

Kosten opleiding boekhouden

De kosten voor de opleiding PDB bedragen in totaal € 935,- en voor het lesmateriaal € 220,-. Wie bij Fabius Opleidingen BKB en BKC heeft gevolgd komt in aanmerking voor een korting. De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. De kosten voor deze examens worden bepaald door de Associatie. Voor meer informatie kun je terecht op www.associatie.nl. 

Termijnbetaling

De kosten van de opleiding kunnen ook in termijnen betaald worden. De kosten voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden worden dan in 8 maandelijkse termijnen van € 155,- geïnd. Bij deze prijzen is ook het lesmateriaal inbegrepen. De examens worden verzorgd door de associatie voor praktijkexamens. Je kan je inschrijven via de website van de Associatie: www.associatie.nl

Omdat opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrekbaar zijn voor de belasting, komen de totale kosten voor je opleiding aanzienlijk lager uit! Meer informatie hierover is beschikbaar op de website van de belastingdienst of neem contact met ons op voor verdere vragen.

Voor inschrijven of meer informatie, bel je gratis 0800 – 446 446 4. Het Fabius team staat voor je klaar!

dankzij Fabius heb ik een leuke baan! Meer informatie? Bel gratis 0800 - 446 446 4