→    Scholingsvouchers UWV bij Fabius

Onze opleidingen zijn gericht op een verbetering van de positie van onze cursisten op de arbeidsmarkt en dat is precies wat het UWV beoogt met de scholingsvoucher. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot aantal gebruikers van de scholingsvoucher kiest voor een opleiding van Fabius. Door de betaalbaarheid van onze opleidingen, wordt met de scholingsvoucher het grootste deel van de kosten gedekt. En in sommige gevallen zelfs het gehele traject.

Hieronder vind je bijvoorbeeld de opleidingen die je met de scholingsvoucher kunt volgen.


Maar met de scholingsvoucher kun je ook kiezen voor een of van onze trainingen.

DIRECT INSCHRIJVEN
Hoe werkt het scholingsvoucher?

Je kunt een scholingsvoucher aanvragen als je een WW-uitkering hebt. Ook moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wat zijn die voorwaarden? De voorwaarden voor de scholingsvoucher (zie ook de website van het UWV), zijn:

  1. de opleiding duurt maximaal 1 jaar; als je slaagt, krijg je een erkend diploma/certificaat.
  2. de aanvraag scholingsvoucher is uiterlijk 2 weken na je eerste opleidingsdag door UWV ontvangen.
  3. je hebt nog niet eerder gebruik gemaakt van deze regeling.
  4. je hebt één van de volgende redenen om een opleiding te gaan volgen:
  • de opleiding leidt je op voor een beroep waarvoor veel vacatures zijn in je regio; of
  • de opleiding maakt je kans op werk groter; op het aanvraagformulier moet je aangeven waarom dit zo is; of
  • een werkgever heeft je een baan aangeboden voor ten minste 3 maanden, maar je hebt een opleiding nodig om de functie te kunnen uitvoeren; de werkgever neemt je in dienst voor ten minste de helft van het aantal uren waarvoor je een WW-uitkering krijgt, maar minimaal 12 uur per week; of
  • je wilt met een ervaringscertificaat bewijzen dat je geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever en daarom wil je een traject starten; het ervaringscertificaat wordt afgegeven door een erkend bureau; of
  • je gaat je vestigen als zelfstandige en een opleiding zal je kans op succesvol ondernemerschap vergroten; op het aanvraagformulier moet je aangeven waarom dit zo is.

Zodra het UWV alle informatie voor de aanvraag van het scholingsvoucher heeft ontvangen, krijg je een ontvangstbevestiging. Daarna krijg je uiterlijk binnen 8 weken bericht of je in aanmerking komt voor de scholingsvoucher.

Alle informatie kun je nalezen op de website van het UWV.

Hoe kunnen wij je helpen?

Als je je wil inschrijven voor een opleiding van Fabius en gebruik wil maken van de scholingsvoucher, dan stuur je deel 2 van het aanvraagformulier (per e-mail) naar ons toe. Wij vullen dit deel dan voor je in en sturen het ondertekend aan je terug. Vervolgens kun je dit dan samen met je aanvraag naar het UWV sturen.

Mocht je nog vragen hebben over de scholingsvoucher of onze opleidingen, dan kun je ons bellen op 0800 – 4464464. Wij staan graag klaar om je vragen te beantwoorden.

Download gratis brochureGRATIS DOWNLOAD