Nieuws

Bekijk hier alle tips, praktische informatie en succesverhalen van Fabius

Het verhaal van Iris

Als leerling had Iris een mbo opleiding in toerisme gevolgd, maar dit was uiteindelijk niet wat ze wilde. Na een aantal tijdelijke baantjes vond ze werk als medewerker klantenservice, maar ook dit bood weinig perspectief. "Het werd me al snel duidelijk dat ik een opleiding moest volgen om verder te komen. Al googelend kwam ik uit bij Fabius die in de regio een deeltijd opleiding aanbood."

succesverhalen
Werken

Gebruik van sneltoetsen

Medewerkers op mbo-niveau zijn echte doeners. Werkgevers verwachten van hen dat ze weten hoe ze hun werk moeten aanpakken. En dat betekent dat ze hun werkzaamheden goed en snel uitvoeren. Maar wat betekent goed en snel werken als je met een computer werkt? Het gebruik van sneltoetsen kan helpen als je vaak dezelfde handelingen uitvoert. Zoals bijvoorbeeld een bestand opslaan, een tekst kopiëren of een document printen. Grote kans dat je dit doet via een tabblad, menu of met een rechtermuisklik (het Snelmenu). Maar dit kan makkelijker! In dit artikel leggen we uit met welke belangrijkste sneltoetsen het werken op de computer nét een stukje sneller gaat.

Verder lezen »
Werken

Kopiëren met behulp van het klembord

Gebruik je wel eens het klembord? Dit kan handig zijn als je in computerprogramma’s zoals Word en Excel werkt en vaak dezelfde handelingen uitvoert. Zoals bijvoorbeeld teksten kopiëren en plakken. Grote kans dat je dit doet via het lint met de functie ‘Kopiëren’ (onder het tabblad Start) of met de sneltoets ‘Ctrl+C’. Om de gekopieerde tekst erna te ‘Plakken’ op de plaats van bestemming. Maar dit kan soms makkelijker via het klembord. In dit artikel leggen we uit hoe werken met het klembord handig kan zijn en nét een stukje sneller gaat.

Verder lezen »