Succesverhalen

Lees hier hoe onze cursisten succesvol investeerden in een opleiding van Fabius.

Succesverhalen

Het verhaal van Ymke

Sinds haar 17e werkte Ymke (26) in de horeca, maar door een val van een trap kwam ze in de ziektewet. Toen ze via het UWV een opleiding aangeboden kreeg om zich om te scholen pakte ze dit met beide handen aan.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Jessie

Door een operatie met complicaties kwam er een einde aan het werk van Jessie (54) bij de Albert Heijn. Na 2 jaar ziektewet besloot zij dat het tijd werd voor verandering.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Joyce

Joyce (39) werkte op de bloemenveiling in Aalsmeer bij een in- en exportbedrijf. Na het uitbreken van de coronacrisis werd het op de veiling ineens heel stil en ging zij serieuzer nadenken over haar toekomst.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Sanne

Sanne (34) kon haar fysiek zware werk bij PostNL niet meer doen en ging op zoek naar passend werk. De opleiding Medewerker Klantenservice sprak haar aan en binnen 5 maanden had ze haar nieuwe baan gevonden.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Marina

Marina kon bij de Gemeente Zaanstad aan de slag als cateringmedewerker met lichte administratieve werkzaamheden en telefoonverkeer. De gemeente had er vertrouwen in dat ze het kon, maar Marina wilde het goed aanpakken en ging op zoek naar een functiegerichte opleiding.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Jolanda

Jolanda wilde meer uren gaan werken omdat haar kinderen inmiddels wat ouder waren. Haar werkgever kon dit niet bieden. Om zichzelf beter te verkopen op de arbeidsmarkt koos ze voor Fabius.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Lili

Lili (32) wilde zich na 15 jaar omscholen tot receptiemedewerker. “Als geboren Hongaarse woon ik inmiddels 10 jaar in Nederland en ik heb altijd voltijds in de horeca gewerkt. Na 15 jaar wilde ik iets anders en de functie receptiemedewerker leek me leuk en haalbaar. Ik heb toen naar alle mogelijkheden gegoogeld om me in korte tijd om te scholen. Uiteindelijk vond ik Fabius het meest betaalbaar."

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Suzanne

Suzanne werkte als kassière in een supermarkt. Toen ze 50 werd en haar jongste naar het voortgezet onderwijs ging, zag ze haar kans schoon om een opleiding te volgen. "Ik heb heel internet afgestruind op zoek naar de beste passende opleiding voor administratief medewerker. Toen kwam ik uit bij Fabius."

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van George

George kon door PTSS klachten niet meer terug in de zorg. Hij wilde de overstap maken naar pedagogisch werk, maar dat voelde als een te grote stap. Om weer in een werk- en leerritme te komen koos hij voor de opleiding Receptionist / Telefonist in combinatie met een zelfgezochte stage.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Margriet

Margriet moest door reuma op zoek naar lichamelijk minder belastend werk. Een lastige stap zonder diploma en praktijkervaring. Via internet kwam zij uit bij de opleiding Medewerker Klantenservice van Fabius. Een jaar later heeft ze haar diploma en is ze aan het werk als medewerker klantenservice.  

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Astrid

Astrid wilde zich snel laten omscholen naar ander werk, maar kreeg bij afwijzingen als reden op dat ze geen werkervaring had. Met het behaalde vakgerichte Fabius diploma Administratief Medewerker, haar enthousiasme en inzet gaf een werkgever haar een kans!  

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Liz

Liz was werkzaam als Assistent Store Manager bij een kledingwinkel voordat ze aan de opleiding Administratief Medewerker van Fabius begon.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Iris

Als leerling had Iris een mbo opleiding in toerisme gevolgd, maar dit was uiteindelijk niet wat ze wilde. Na een aantal tijdelijke baantjes vond ze werk als medewerker klantenservice, maar ook dit bood weinig perspectief. "Het werd me al snel duidelijk dat ik een opleiding moest volgen om verder te komen. Al googelend kwam ik uit bij Fabius die in de regio een deeltijd opleiding aanbood."

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Erna Daalman

Op haar 57ste besloot Erna Daalman zich te laten omscholen. Ze kon aanspraak maken op een budget van 2500 euro. "Ik ben zo trots op mijn diploma. Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe, vaste baan."

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Linda en Francis

Vriendinnen Francis de Boer (58) en Linda Platteel (57) werkten beiden bijna 40 jaar bij de V&D in Den Helder toen zij door het faillissement van V&D hun baan verloren. Francis: “Dan ben je na bijna 40 jaar ineens zonder werk. Tja, en wat dan? Baliewerk leek me wel wat, maar ik had nog nooit met een computer gewerkt. Na wat zoeken vond ik de opleiding Receptioniste / Telefoniste bij Fabius.”

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Denise, Lyda & Enny

Denise, Lyda en Enny vertellen over hun motivatie, de zenuwen en onzekerheden vooraf, hun ervaringen in de klas en met de docent en ze laten weten hoe het nu met hen gaat. Bekijk snel hun succesverhalen!

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Jennefer, Hatice en Christa

Jenefer, Hatice en Christa vertellen over hun motivatie, de zenuwen en onzekerheden vooraf, hun ervaringen in de klas en met de docent en ze laten weten hoe het nu met hen gaat. Bekijk snel hun succesverhaal!

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Jean

Voordat Jean aan haar opleiding begon, was zij verkoopmedewerkster bij een Luxe Huishoudzaak. Ze werkte daar al lange tijd maar kreeg behoefte aan een nieuwe uitdaging.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Gabriëlle

Als alleenstaande moeder koos Gabriëlle voor de opleiding Administratief Medewerker omdat ze op haar eigen benen wilde staan. "Ik ben me gaan oriënteren op diverse opleidingen. Ik wilde namelijk zeker weten dat het goed zat en dat ik met mijn diploma aan de slag kon. Bij Fabius heb je een paar uur in de week les, dus dat ging prima. Ik heb er wel hard aan moeten trekken in het begin. Maar ik wilde dolgraag een opleiding op mbo-niveau. Dus ik ben er voor gegaan!"

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Jannie

Jannie werkte als cateringmedewerker al jaren bij een groot bedrijf in facilitaire diensten. Vanwege lichamelijke klachten kon ze het werk niet meer uitoefenen.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Sanela

Zonder schooldiploma kwam Sanela van Bosnië naar Nederland. Na 16 jaar in Nederland durfde zij eindelijk te kiezen voor werk dat echt bij haar past.

Verder lezen »
Succesverhalen

Het verhaal van Anja

Als winkelverkoopster had Anja een goede baan. Met veel toekomstkansen. Maar toch voelde het niet helemaal als haar droombaan. Ze wilde iets anders. Maar wat?

Verder lezen »