"Aanrader als je weer in een werkritme wilt komen: de opleiding Receptionist / Telefonist in combinatie met een zelf gezochte stage."

“Voor de start van de opleiding was ik zonder werk. Ik werkte in de zorg, maar was door PTSS klachten mijn baan kwijtgeraakt. Terug naar de zorg was geen optie, maar ik wilde wel weer aan de slag. Het begeleiden van kinderen sprak me aan, maar een pedagogische opleiding voelde als een te grote stap. In overleg met de reïntegratiecoach van het UWV kwam ik uit bij de opleiding Receptionist / Telefonist van Fabius.

Belangrijk voor mij was het werken met mensen, maar niet op het gebied van zorg. Het moest voldoende theorie hebben, maar ook computerlessen. Hiernaast was het prettig dat ik de lessen in mijn regio kon volgen en dat de klas niet te groot was waardoor er meer persoonlijke aandacht zou zijn.

De opleiding heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Allereerst was onze docent Wim helemaal top: goed in zijn vak, hield rekening met ons verleden en met het feit dat sommigen al lange tijd uit de schoolbanken waren en was er voor je als je met iets zat. Ik heb zelf nooit een betere docent gekend en het is voor mij een eer deze bijzondere man gekend te hebben. Verder heb ik veel geleerd van Excel, maar ook door de overige theorie is mijn kennis erg gegroeid. Ik had bijvoorbeeld altijd problemen met Nederlands, maar dankzij docent Wim nu een stuk minder. We hadden een leuke klas en hielpen elkaar ook buiten de lessen om. En als ik Fabius belde voor een vraag stonden ze me altijd prima te woord en dat vond ik ook erg prettig. Ik geef de opleiding dan ook een dikke 9.

Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen bij GGZ Mindup als receptiemedewerker onder de goede begeleiding van stagebegeleider Sibren. Hierdoor kon ik veel van de theorie in praktijk brengen. En als het even niet ging kreeg ik de tijd om weer tot mezelf te komen. Voor deze tijd ben ik ook erg dankbaar.

Als je wilt herintreden zoals ik of je wilt weer in een werkritme komen, dan zou ik iemand zeker adviseren dat te doen met de opleiding Receptionist / Telefonist in combinatie met een zelf gezochte stage. Ik vind het een ideale manier om te re-integreren.

Door de opleiding en de stage ben ik sterker en zelfverzekerder geworden. Behalve de theorie gebruik ik Excel nog steeds dagelijks, zowel voor privé als voor mijn werk. Na de opleiding Receptionist / Telefonist was ik klaar voor de opleiding SPW (Sociaal Pedagogisch Werk) waar ik intussen mee ben begonnen. En loop ik straks stage als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf. Hiermee is mijn doel bereikt. Ik kan terugkijken op een heel geslaagd half jaar!” 

DIRECT INSCHRIJVEN

Download gratis brochure


Brochure Fabius opleidingen
GRATIS DOWNLOAD