Algemeen

De functie Administratief Medewerker - Thuisstudie

Houd jij van contact met mensen en veel afwisseling in je werk? Ben jij graag breed inzetbaar voor allerlei veelgevraagde administratieve functies? Dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Er is altijd vraag naar administratief geschoold personeel. Dat is niet zo verwonderlijk. In iedere organisatie kom je administratieve functies tegen. Zowel fulltime als parttime. Werkzaamheden van een administratief medewerker zijn heel divers. Hieronder een overzicht.

Werkzaamheden

Op de functie administratief medewerker vind je meer info over werkzaamheden en  salarisindicatie voor dit beroep. 

De opleiding Administratief Medewerker - Thuisstudie

Als administratief medewerker ben je voor werkgevers zeer breed inzetbaar.  Met onze opleiding kan je daarom alle kanten op!

De opleiding Administratief Medewerker is minstens zo afwisselend als het werk zelf. Tijdens de cursus Administratief Medewerker leer je de benodigde theoretische kennis maar ook belangrijke vaardigheden zoals het in korte tijd op een hele praktische wijze gebruik maken van de computer. Om dit te bevorderen stelt Fabius, indien een cursist zelf niet beschikt over een laptop, tijdens de computerlessen op locatie een laptop ter beschikking. Fabius leert je precies datgene dat werkgevers van jou verlangen waardoor je direct inzetbaar bent.

Ook kun je na deze opleiding Administratief Medewerker kiezen voor onze vervolgopleidingen!

De opleiding

 • Individueel les
 • 30 lessen van 3 uur

Wat ga je doen?

De opleiding Administratief Medewerker bestaat uit vijf onderdelen:

1. Kantoorpraktijk
Werken op kantoor betekent goed en snel kunnen werken. Dat is wat werkgevers van je verwachten. Daarom is alles in deze opleiding hierop gericht. Waar moet je dan aan denken? Goede communicatie bijvoorbeeld, zowel face-to-face, telefonisch als per e-mail. Maar ook georganiseerd werken, dus postzaken efficiënt afhandelen en archiveren. Verder is van belang dat je klantgericht werkt, klanten goed te woord staat, ook als ze teleurgesteld of boos zijn of met klachten komen. En uiteraard basisvaardigheden wat betreft taal en rekenen.

 • Communicatieve vaardigheden
 • Georganiseerd werken
 • Klantgericht werken
 • Representativiteit
 • Baliewerkzaamheden
 • Gesprekstechnieken
 • Kantoorvaardigheden
 • Basisvaardigheden taal en rekenen

2. Toetsenbordvaardigheid
Je leert snel en goed typen. En door een goede houding maak je minder fouten, ben je meer gericht op het typen en voorkom je onnodige belasting van rug, armen en vingers.

 • Blind typen
 • Vanaf 130 aanslagen per minuut
 • Betere en meer ontspannen houding
 • Verbetering van je lees- en schrijfvaardigheid

3. MS Office - basis
Je leert de voor kantoor benodigde MS Office programma’s. Deze module is zo opgezet dat deze zowel geschikt is voor cursisten die beperkt ervaring hebben met deze programma’s als voor cursisten die hier al wel mee bekend mee zijn. We zorgen er voor dat je een brede kennis verwerft en efficiënt leert werken met deze programma’s.

 • Word
 • Outlook
 • Excel

4. MS Office - vervolg
In deze module leer je nog meer van de programma’s Word en Excel. Uiteraard leer je alles toe te passen in de praktijk. Maar we zorgen er ook voor dat je leert hoe deze programma’s  zijn opgezet. Daardoor ben je in staat om ook zelfstandig steeds efficiënter met de computer te werken, ook na je opleiding.

 • Word
 • Excel

5. Bedrijfsrekenen en taal
Je leert meer over zakelijke communicatie en het maken van berekeningen die veel voorkomen in een kantooromgeving.

 • Bedrijfsrekenen
 • Vervolg van de basisvaardigheden taal en rekenen

Vooropleiding

 • Geen specifieke vooropleiding nodig
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F/B1 niveau)
 • Inzet en motivatie
 • Meer dan 90% slaagt voor deze opleiding

Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift (2F/B1 niveau). Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Enige ervaring met de computer is een voordeel maar is niet noodzakelijk. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat cursisten die willen slagen in staat zijn om de opleiding met het diploma af te ronden.

Duur van de opleiding

 • 30 begeleidingslessen van 20 minuten
 • 1 keer per week les
 • Gemiddeld ruim 1 dagdeel per week huiswerk

De opleiding Administratief Medewerker bestaat uit 30 begeleidingslessen van 20 minuten per week. Thuis maak je huiswerk, oefen je op je eigen computer en bereid je de examens voor. In de praktijk blijkt dat onze cursisten gemiddeld nog ruim een dagdeel aan huiswerk besteden. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. Heb je bijvoorbeeld nauwelijks ervaring met de computer, dan zal je meer tijd nodig hebben voor je huiswerk.

Bekijk hieronder onze video over huiswerk en studiebelasting.

Huiswerk en studiebelasting cursus administratie

Diploma

 • Zowel het diploma Administratief Medewerker als het diploma Receptioniste / Telefoniste
 • Meer dan 90% slaagt voor deze opleiding
 • Geschikt voor een groot aantal kantoorfuncties

De volledige opleiding bestaat uit 5 modules en per module wordt een examen afgenomen. Het examen voor de module Typen vindt in dezelfde les plaats als de het examen van de module MS Office – basis. Na het succesvol afleggen van de examens ontvang jij je diploma.

Voor de opleiding Administratief Medewerker ligt het slagingspercentage boven de 90%. Dit hoge percentage is mogelijk door onze aanpak: kleine klassen, helder geschreven lesmateriaal, veel praktijkvoorbeelden, betrokken docenten en gerichte examentraining.

De eerste 20 lessen van de opleiding Administratief Medewerker is hetzelfde dan onze opleiding Receptioniste / Telefoniste. Daarom ontvang je naast je diploma Administratief Medewerker ook het diploma Receptioniste / Telefoniste. Aan het eind van je opleiding heb je dus twee waardevolle diploma’s op zak waarmee je in een groot aantal kantoorfuncties terecht kunt.

Vervolgopleidingen

 • Na de opleiding Administratief Medewerker kun je kiezen voor een specialistische vervolgopleiding
 • Specialiseren kan in 5 richtingen: Financieel, Secretarieel, Commercieel, Projectmedewerker, Online Marketing Medewerker
 • De vervolgopleidingen bestaan uit 10 of 15 lessen

Met de opleiding Administratief Medewerker ben je breed inzetbaar voor kantoorfuncties. Je kunt je mogelijkheden in de arbeidsmarkt verder uitbreiden door te kiezen voor en specialisatie. Met een specialistische vervolgopleiding kies je voor een bepaalde richting en een specifieke functie.

In de financiële richting kun je kiezen voor onderstaande functies.

In de secretariële richting kun je kiezen voor onderstaande functies.

In de commerciële richting kun je kiezen voor onderstaande functies.

Verder hebben we nog twee vervolgopleidingen voor onderstaande functies.

De vervolgopleiding kun je na de opleiding Administratief Medewerker volgen. Als je voorafgaande aan de opleiding Administratief Medewerker je vervolgopleiding al vastlegt, dan krijg je een korting op de vervolgopleiding. Maar je kunt je vervolgopleiding natuurlijk ook pas tijdens of na de opleiding Administratief Medewerker kiezen.

Een compleet overzicht van de mogelijkheden voor vervolgopleidingen van Fabius vind je hier.

Waar & wanneer

Locatie
Ochtend (09.00 - 12.00)
Avond (19.00 - 22.00)

Kosten

Heb je vragen, bel ons op het telefoonnummer 0162 - 426808
of mail ons via het contactformulier.

Het Fabius team staat voor je klaar!

Succesverhalen

Succesverhalen van Fabius Opleidingen

Wie zegt dat het volgen van een opleiding Administratief Medewerker op dit moment geen zin heeft? Juist nu kun je met een opleiding laten zien wat je wilt en dat je bereid bent in jezelf te investeren. Lees hoe onze cursisten succesvol investeerden in een opleiding Administratief medewerker van Fabius.

Jennefer, Hatice en Christa

Het verhaal van Jennefer, Hatice en Christa,
"Sinds ik deze opleiding doe, ben ik veel gegroeid"

Jenefer, Hatice en Christa vertellen over hun motivatie, de zenuwen en onzekerheden vooraf, hun ervaringen in de klas en met de docent en ze laten weten hoe het nu met hen gaat. Bekijk snel hun succesverhaal!

BEKIJK DEZE CASE
Lili
32 jaar

Het verhaal van Lili,
"De lessen bleken een goede voorbereiding. Alles wat ik geleerd heb hoorde ik in mijn hoofd toen ik met mijn baan begon."

Lili (32) wilde zich na 15 jaar omscholen tot receptiemedewerker. “Als geboren Hongaarse woon ik inmiddels 10 jaar in Nederland en ik heb altijd voltijds in de horeca gewerkt. Na 15 jaar wilde ik iets anders en de functie receptiemedewerker leek me leuk en haalbaar. Ik heb toen naar alle mogelijkheden gegoogeld om me in korte tijd om te scholen. Uiteindelijk vond ik Fabius het meest betaalbaar."

BEKIJK DEZE CASE
Denise, Lyda
en Enny

Het verhaal van Denise, Lyda & Enny,
"Ik ben heel erg blij met de stappen die ik heb genomen"

Denise, Lyda en Enny vertellen over hun motivatie, de zenuwen en onzekerheden vooraf, hun ervaringen in de klas en met de docent en ze laten weten hoe het nu met hen gaat. Bekijk snel hun succesverhalen!

BEKIJK DEZE CASE