Algemeen

De functie Basiskennis Boekhouden

Als boekhoudkundig medewerker leer je hoe om te gaan met een financiële administratie. Je maakt kennis met de boekhouding en krijgt op een eenvoudige en efficiënte manier een goed inzicht in verschillende boekhoudtechnieken. Na de 10 lessen van deze cursus boekhouden weet je waar het op boekhoudkundig gebied over gaat.

De opleiding Basiskennis Boekhouden

De cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) is een zeer interessante opleiding voor iedereen die graag op een boekhouding wil werken of met een boekhouding te maken heeft. BKB is een veel gevraagde opleiding door werkgevers omdat iedere organisatie een financiële administratie voert. Overige medewerkers werken ook vaak met een boekhoudkundige medewerkers. Voor hen kan opleiding BKB opleiding ook uitermate geschikt zijn.

Vervolgopleiding is mogelijk met Basiskennis Calculatie (BKC) of Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) waarbij je jezelf verder verdiept in de financiële administratie. (Kennis vergelijkbaar met) Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie zijn voldoende vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma boekhouden.

De opleiding

  • Klassikaal les
  • 10 lessen van 3 uur

Wat ga je doen?

Cursus boekhouden

De cursus basiskennis boekhouden bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De balans;
  • Grootboekrekeningen en de kolommenbalans;
  • Het eigen vermogen en het vreemde vermogen;
  • Dagboeken, subadministraties en journaliseren;
  • Belastingen;
  • Inkopen en verkopen;
  • Permanence en voorafgaande journaalposten;
  • Duurzame productiemiddelen;
  • De Besloten Vennootschap.

Vooropleiding

Voor deze opleiding BKB is geen specifieke vooropleiding vereist. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift (2F/B1-niveau).

Duur van de opleiding

Deze cursus Boekhouden bestaat uit 10 lessen van drie uur.

Bekijk hieronder onze video over huiswerk en studiebelasting


Diploma

Wij zullen zorgen voor de juiste begeleiding zodat je goed voorbereid bent voor de examens. Deze examens worden afgenomen door de Associatie voor Examinering. Met de juiste inzet en motivatie ligt het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden binnen handbereik. 

Het slagingspercentage voor de cursus BKB is 88,3% terwijl het landelijk slagingspercentage op 80,6% ligt.

Voor meer informatie over de examens en het diploma verwijzen wij je naar de website van de Associatie: www.associatie.nl.

Vervolgopleidingen

Een logische stap na Basiskennis Boekhouden is Basiskennis Calculatie of het Praktijkdiploma Boekhouden

Waar & wanneer

De opleiding Basiskennis Boekhouden kan in ruim 50 locaties in heel Nederland worden gevolgd,  dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. De startdata en dagdelen voor de locaties in jouw omgeving vind je in het overzicht hieronder. Deze startdata zijn onder voorbehoud.

Lestijden

De opleiding Basiskennis Boekhouden wordt zowel in de ochtend als in de avond aangeboden. In de ochtend zijn de lestijden van 09.00 uur tot 12.00 uur en in de avond zijn de lestijden van 19.00 uur tot 22.00 uur.

In het overzicht hieronder staan alle locaties en de bijbehorende dagdelen. De locaties bij jou in de buurt vind je door te ‘scrollen’ door het overzicht of door een provincie te selecteren en dan door het overzicht voor die provincie te ‘scrollen’.


Locatie
Ochtend (09.00 - 12.00)
Avond (19.00 - 22.00)
Ma 6 Maart 2023
Do 12 Oktober 2023

Kosten

Kosten opleiding

De kosten voor de cursus boekhouden bedragen € 625,-. Dit is inclusief het lesmateriaal met bijbehorende digitale leeromgeving en de examentraining, maar exclusief examen.

Een examen wordt verzorgd door de Associatie voor Examinering. De kosten voor dit examen wordt bepaald door de Associatie. Voor meer informatie en om je in te schrijven voor het examen kun je terecht op de website van de Associatie: www.associatie.nl.

Termijnbetaling

De kosten van de cursus Basiskennis Boekhouden kunnen ook in termijnen betaald worden. Voor de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) worden deze in 3 maandelijkse termijnen van € 220,- geïnd.
Bij maandelijkse betaling wordt er een Toeslag termijnbetaling toegepast (administratie- en rentekosten).
De examens worden verzorgd door de Associatie voor Examinering. Je kan je hiervoor inschrijven via de website van de Associatie: www.associatie.nl.

Succesverhalen

Succesverhalen van Fabius Opleidingen

Wie zegt dat het volgen van een opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) op dit moment geen zin heeft? Juist nu kun je met een opleiding laten zien wat je wilt en dat je bereid bent in jezelf te investeren. Lees hoe onze cursisten succesvol investeerden in een opleiding van Fabius.

George
29 jaar

Het verhaal van George,
"Aanrader als je weer in een werkritme wilt komen: de opleiding Receptionist / Telefonist in combinatie met een zelf gezochte stage."

George kon door PTSS klachten niet meer terug in de zorg. Hij wilde de overstap maken naar pedagogisch werk, maar dat voelde als een te grote stap. Om weer in een werk- en leerritme te komen koos hij voor de opleiding Receptionist / Telefonist in combinatie met een zelfgezochte stage.

BEKIJK DEZE CASE
Astrid
29 jaar

Het verhaal van Astrid,
"Ik had geen werkervaring. Maar na het behalen van mijn Fabius diploma's gaf een werkgever mij een kans."

Astrid wilde zich snel laten omscholen naar ander werk, maar kreeg bij afwijzingen als reden op dat ze geen werkervaring had. Met het behaalde vakgerichte Fabius diploma Administratief Medewerker, haar enthousiasme en inzet gaf een werkgever haar een kans!  

BEKIJK DEZE CASE
Denise, Lyda
en Enny

Het verhaal van Denise, Lyda & Enny,
"Ik ben heel erg blij met de stappen die ik heb genomen"

Denise, Lyda en Enny vertellen over hun motivatie, de zenuwen en onzekerheden vooraf, hun ervaringen in de klas en met de docent en ze laten weten hoe het nu met hen gaat. Bekijk snel hun succesverhalen!

BEKIJK DEZE CASE