Je wilt een financiële opleiding gaan volgen. Wat je dan zeker nodig hebt, zijn rekenkundige vaardigheden. Hiervoor hebben we de opleiding Basiskennis Calculatie. Samen met de opleiding Basiskennis Boekhouden heb je nu een prima basis voor een financiële functie.
Voor deze opleiding wordt het examen afgenomen door de Associatie voor praktijkexamens. Basiskennis Calculatie en Basiskennis Boekhouden zijn voldoende vooropleiding voor de opleiding Praktijkdiploma boekhouden.
De opleiding Basiskennis Calculatie bestaat uit de volgende onderdelen:
Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Ook moet u enige ervaring hebben met de computer (Excel). Wij zullen zorgen voor de juiste begeleiding zodat je goed voorbereid bent voor het examen. Dit examen wordt afgenomen door de Associatie voor praktijkexamens. Met de juiste inzet en motivatie ligt het diploma binnen handbereik.
De opleiding Basiskennis calculatie bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur en duurt 2 maanden. Per week heb je 1 ochtend of 1 avond les. Thuis maak je huiswerk en bereid je de examens voor. In de praktijk blijkt dat onze cursisten naast de wekelijkse lesbijeenkomst gemiddeld nog een dagdeel aan huiswerk besteden. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring.
Wij zullen zorgen voor de juiste begeleiding zodat je goed voorbereid bent voor het examen. Dit examen wordt afgenomen door de Nederlanse Associatie voor Examinering. Met de juiste inzet en motivatie ligt het Associatiediploma Basiskennis Calculatie binnen handbereik. In combinatie met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden ontvang je tevens het diploma Financieel Assistent.
Het slagingspercentage van onze cursisten voor deze opleiding is 75,3% terwijl het landelijk slagingspercentage op 72,6% ligt.
Voor meer informatie over de examens en het diploma verwijzen wij je naar de website van de Associatie: www.associatie.nl.
Een logische stap na Basiskennis Calculatie is Basiskennis Boekhouden of het Praktijkdiploma Boekhouden
De opleiding Basiskennis Calculatie kan in ruim 50 locaties in heel Nederland worden gevolgd, dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. De startdata en dagdelen voor de locaties in jouw omgeving vind je in het overzicht hieronder. Deze startdata zijn onder voorbehoud.
Lestijden
De opleiding Basiskennis Calculatie wordt zowel in de ochtend als in de avond aangeboden. In de ochtend zijn de lestijden van 09.00 uur tot 11.30 uur en in de avond zijn de lestijden van 19.00 uur tot 21.30 uur.
In het overzicht hieronder staan alle locaties en de bijbehorende dagdelen. De locaties bij jou in de buurt vind je door te ‘scrollen’ door het overzicht. Of door een provincie te selecteren en dan door het overzicht voor die provincie te ‘scrollen’.
De kosten voor deze opleiding bedragen € 475,-. Dit is inclusief het lesmateriaal met bijbehorende leeromgeving en de examentraining, maar exclusief examens.
De examens worden verzorgd door de Associatie voor Examinering. De kosten voor een examen worden bepaald door de Associatie en rechtstreeks door de Associatie in rekening gebracht. Voor meer informatie en om je in te schrijven voor het examen kun je terecht op de website van de Associatie: www.associatie.nl.
De kosten van de opleiding kunnen ook in termijnen betaald worden. De kosten voor de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) worden in 3 maandelijkse termijnen van € 165,- geïnd. Bij deze prijzen is ook het lesmateriaal inbegrepen. Bij maandelijkse betaling wordt er een Toeslag termijnbetaling toegepast (administratie- en rentekosten).
De examens worden verzorgd door de Associatie voor Examinering. Je kan je hiervoor inschrijven via de website van de Associatie: www.associatie.nl.
Wie zegt dat het volgen van een opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) op dit moment geen zin heeft? Juist nu kun je met een opleiding laten zien wat je wilt en dat je bereid bent in jezelf te investeren. Lees hoe onze cursisten succesvol investeerden in een opleiding van Fabius.
Door een operatie met complicaties kwam er een einde aan het werk van Jessie (54) bij de Albert Heijn. Na 2 jaar ziektewet besloot zij dat het tijd werd voor verandering.
George kon door PTSS klachten niet meer terug in de zorg. Hij wilde de overstap maken naar pedagogisch werk, maar dat voelde als een te grote stap. Om weer in een werk- en leerritme te komen koos hij voor de opleiding Receptionist / Telefonist in combinatie met een zelfgezochte stage.
Denise, Lyda en Enny vertellen over hun motivatie, de zenuwen en onzekerheden vooraf, hun ervaringen in de klas en met de docent en ze laten weten hoe het nu met hen gaat. Bekijk snel hun succesverhalen!