Algemeen
De functie Praktijkdiploma Boekhouden
Met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verkrijg je een goed inzicht in de financieel administratieve en bedrijfseconomische processen in een organisatie. Na het behalen van het diploma PDB ben je in staat om zelfstandig de boekhouding te voeren van een kleine of middelgrote onderneming.
De opleiding
Opleiding Praktijkdiploma Boekhouden
- Klassikaal les
- 28 lessen van 3 uur
Ook in grote organisaties is veel vraag naar medewerkers met het diploma PDB. Dat is ook niet zo verwonderlijk want het Praktijkdiploma Boekhouden is op financieel administratief en bedrijfseconomisch gebied het meest bekende diploma.
Wat ga je doen?
De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) bestaat uit 3 onderdelen:
- Kostencalculatie
- Financiering
- Bedrijfsadministratie
In het onderdeel Kostencalculatie wordt met name aandacht besteed aan calculaties met betrekking tot de kostprijs, de winst, de verkoopprijs, afschrijving en interest.
Bij het onderdeel Financiering komen de volgende onderwerpen aan bod: rechtsvormen, eigen en vreemd vermogen en kengetallen voor de liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit.
Het laatste onderdeel, Bedrijfsadministratie, gaat over de financiële administratie en alle zaken die je daarvoor moet kennen, zoals dagboeken en subadministraties, in- en verkopen, permanence, voorzieningen, etc.
Vooropleiding
Voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel verwachten wij dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC). We gaan er tevens vanuit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift op 2F/B1 niveau.
Duur van de opleiding
De onderdelen Kostencalculatie en Financiering bestaan beide uit 9 lesbijeenkomsten en het onderdeel Bedrijfsadministratie bestaat uit 10 lessen. In totaal bestaat de opleiding PDB dus uit 28 lesbijeenkomsten. Naast de lesbijeenkomsten zal je gemiddeld nog ruim een dagdeel per week aan huiswerk moeten besteden. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring.
Bekijk hieronder onze video over huiswerk en studiebelasting:
Diploma
De examens voor de Opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering (de “Associatie”). Het diploma van de Associatie voor het Praktijkdiploma Boekhouden is algemeen bekend bij werkgevers en staat hoog aangeschreven.
Mede door onze intensieve begeleiding wordt je met onze opleiding volledig voorbereid op de examens. Samen met jouw inzet en motivatie ben je daarmee uitstekend in staat om het veelgevraagde diploma Praktijkdiploma Boekhouden te behalen.
Het slagingspercentage van onze cursisten voor deze opleiding is 74,7% terwijl het landelijk slagingspercentage op 66,0% ligt.
Voor meer informatie over de examens en het diploma verwijzen wij je naar de website van de Associatie: www.associatie.nl.
Waar & wanneer
De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden kan in ruim 50 locaties in heel Nederland worden gevolgd, dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. De startdata en dagdelen voor de locaties in jouw omgeving vind je in het overzicht hieronder. Deze startdata zijn onder voorbehoud.
De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden wordt zowel in de ochtend als in de avond aangeboden. In de ochtend zijn de lestijden van 09.00 uur tot 12.00 uur en in de avond zijn de lestijden van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Heb je een vraag of overleg nodig? Bel ons op 0162 426 808 of stuur een e-mail: info@fabiusopleidingen.nl. Het Fabius team staat graag voor je klaar!
Kosten
Kosten opleiding
De kosten voor de opleiding PDB bedragen € 1.675,-. Dit is voor de drie onderdelen (modules) tezamen, inclusief het lesmateriaal met bijbehorende leeromgeving en examentrainingen, maar exclusief examens.
De examens worden verzorgd door de Associatie voor Examinering. De kosten voor een examen worden bepaald door de Associatie en rechtstreeks door de Associatie in rekening gebracht. Voor meer informatie en om je in te schrijven voor de examens kun je terecht op de website van de Associatie.
Termijnbetaling
De kosten van de opleiding kunnen ook in termijnen betaald worden. De kosten voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden worden dan in 8 maandelijkse termijnen van € 220,- geïnd. Bij deze prijzen is ook het lesmateriaal inbegrepen. De examens worden verzorgd door de Associatie voor Examinering. Je kan je inschrijven via de website van de Associatie: www.associatie.nl.
Bij maandelijkse betaling wordt er een Toeslag termijnbetaling toegepast (administratie- en rentekosten).
Succesverhalen
Wie zegt dat het volgen van een opleiding op dit moment geen zin heeft? Juist nu kun je met een opleiding laten zien wat je wilt en dat je bereid bent in jezelf te investeren. Lees hoe onze cursisten succesvol investeerden in een opleiding van Fabius.