een leuke baan!
MEER INFO? BEL GRATIS
0800 - 446 4464
MENU  

Administratief medewerker

 • Geen vooropleiding nodig
 • 2 dagdelen per week
 • Binnen 3 maanden een diploma
 • Met stagemogelijkheid
 • Specifiek ontwikkeld voor herintreders
Direct inschrijven Brochure aanvragen
Algemeen

Algemeen

Naast de standaard opleiding Administratief Medewerker biedt Fabius Opleidingen de opleiding Administratief Medewerker ook aan als re-integratieopleiding. Zowel de standaard opleiding als de re-integratieopleiding zijn zeer geschikt voor iedereen die wil herintreden in de arbeidsmarkt. Dit geldt ook indien je al lange tijd geen baan meer hebt gehad.

 In de re-integratieopleiding Administratief Medewerker wordt hetzelfde lesmateriaal behandeld als in de standaard opleiding Administratief Medewerker. Er zijn ook een paar verschillen. Deze verschillen zijn beschreven in onderstaand overzicht.

Verschillen

Re-integratieopleiding

Standaardopleiding

Duur

4 maanden (incl. vakantie)  / iedere week 2 dagdelen les

9 maanden (incl. vakantie)  / iedere week 1 dagdeel les

Startdata

Je kunt direct beginnen

Je kunt alleen in het voorjaar (februari/maart) of het najaar (september/oktober) beginnen

Leslocaties

14 leslocaties

Meer dan 50 leslocaties

Stage/praktijkcomponent

Stage/praktijkcomponent wel mogelijk

Stage/praktijkcomponent niet mogelijk

 

In de re-integratieopleiding kun je direct starten en ben je twee keer zo snel klaar. Bovendien kun je de opleiding uitbreiden met een stage. De standaardopleiding is in meer dan 50 leslocaties mogelijk en de re-integratieopleiding kan je in 14 leslocaties volgen.

Hieronder vind je de beschrijving van de re-integratieopleiding Administratief Medewerker. Klik hier indien je de beschrijving wilt zien van de standaardopleiding Administratief Medewerker.

Administratief Medewerker

Er is altijd vraag naar administratief geschoold personeel. Dat is niet zo verwonderlijk want in iedere organisatie kom je deze functie tegen, zowel fulltime als parttime. De werkzaamheden van een administratief medewerker zijn heel divers: beantwoorden van telefoontjes, verwerking van de post, afhandelen van emails, maken van brieven, dossiers bijhouden, afspraken maken, etc. Spreekt dit je aan en vind je het ook leuk om binnen een bedrijf of organisatie met veel verschillende mensen contact te hebben, dan past de opleiding Administratief Medewerker goed bij jou. Als administratief medewerker ben je door werkgevers heel breed inzetbaar en dat maakt dat je met deze opleiding alle kanten op kunt!

De opleiding is minstens zo afwisselend als het werk zelf. Tijdens de opleiding leer je de benodigde theoretische kennis maar ook belangrijke vaardigheden zoals het in korte tijd op een hele praktische wijze gebruik maken van de computer. Om dit te bevorderen stelt Fabius tijdens de computerlessen aan iedere cursist een laptop ter beschikking. Fabius leert je precies datgene dat werkgevers van jou verlangen waardoor je direct inzetbaar bent. Ook kun je na deze opleiding kiezen voor onze vervolgopleidingen!

De opleiding

De opleiding

Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Enige ervaring met de computer is een voordeel. Heb je die ervaring niet, dan kun je na je inschrijving een handleiding aanvragen om je deze basiskennis alvast eigen te maken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat, als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt.

De opleiding bestaat uit 30 lessen van 3 uur en duurt 4 maanden. Per week heb je 2 dagdelen les. Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius. Thuis maak je huiswerk, oefen je op de computer en bereid je de examens voor. In de praktijk blijkt dat onze cursisten naast de wekelijkse lesbijeenkomst gemiddeld nog een dagdeel aan huiswerk besteden. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. Heb je bijvoorbeeld nauwelijks ervaring met de computer of kun je nog niet typen, dan zul je hieraan extra aandacht moeten besteden.

De opleiding bestaat uit zes onderdelen:

 • Toetsenbordvaardigheid;
 • Tekstverwerken met WORD;
 • Telefoneren;
 • Kantoorvaardigheden;
 • Bedrijfsrekenen;
 • Spreadsheets maken met EXCEL.
Waar & Wanneer

Waar en Wanneer

De opleiding kan in 14 locaties in Nederland worden gevolgd. De lesplaatsen vind je in het kaartje van Nederland. Je kunt direct beginnen. Om te beginnen moet je eerst contact met ons opnemen op 0800 – 446 446 4 (gratis).

Kosten

Kosten

De totale kosten voor deze opleiding bedragen € 1.645,-. In deze prijs is alles begrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten.

Uitbreiding met een stage/praktijkcomponent kost € 500,- extra.

Stage

Stage

Fabius Opleidingen biedt je de mogelijkheid om de re-integratieopleiding Administratief Medewerker uit te breiden met een stage/praktijkcomponent. Dit deel bestaat uit 4 weken (8 dagdelen) voorbereiding en 1 maand stage. Tijdens de voorbereiding komen  de volgende onderwerpen aan bod:

 • inzicht verkrijgen in je wensen en capaciteiten;
 • het opmaken van een persoonsprofiel (waaronder Curriculum Vitae) dat je gebruikt om je te presenteren bij stagebedrijven;
 • oriëntatie op de arbeidsmarkt (welke stagebedrijven zijn voor jou interessant);
 • leren contacten te leggen met stagebedrijven. 

Door een goede begeleiding van Fabius Opleidingen en door de stage, is de stap naar de arbeidsmarkt een stuk kleiner geworden. De kansen op de arbeidsmarkt worden daardoor een stuk groter!