een leuke baan!
MEER INFO? BEL GRATIS
0800 - 446 4464
MENU  

Financieel administratief medewerker

 • Geen vooropleiding nodig
 • 2 dagdelen per week
 • Binnen 3 maanden een diploma
 • Met stagemogelijkheid
 • Specifiek ontwikkeld voor herintreders
Direct inschrijven Brochure aanvragen
Algemeen

Algemeen

Naast de standaard opleiding Financieel Administratief Medewerker biedt Fabius Opleidingen de opleiding Financieel Administratief Medewerker ook aan als re-integratieopleiding. Zowel de standaard opleiding als de re-integratieopleiding zijn zeer geschikt voor iedereen die wil herintreden in de arbeidsmarkt. Dit geldt ook indien je al lange tijd geen baan meer hebt gehad.

In de re-integratieopleiding Financieel Administratief Medewerker wordt hetzelfde lesmateriaal behandeld als in de standaard opleiding Receptioniste / Telefoniste. Er zijn ook een paar verschillen. Deze verschillen zijn beschreven in onderstaand overzicht.

Verschillen

Re-integratieopleiding

Standaardopleiding

Duur

6 maanden (incl. vakantie)  / iedere week 2 dagdelen les

12 maanden (incl. vakantie)  / iedere week 1 dagdeel les

Startdata

Je kunt direct beginnen

Je kunt alleen in het voorjaar (februari/maart) of het najaar (september/oktober) beginnen

Leslocaties

14 leslocaties

Meer dan 50 leslocaties

Stage/praktijkcomponent

Stage/praktijkcomponent wel mogelijk

Stage/praktijkcomponent niet mogelijk

 

In de re-integratieopleiding kun je direct starten en ben je twee keer zo snel klaar. Bovendien kun je de opleiding uitbreiden met een stage. De standaardopleiding is in meer dan 50 leslocaties mogelijk en de re-integratieopleiding kan je in 14 leslocaties volgen.

Hieronder vind je de beschrijving van de re-integratieopleiding Financieel Administratief Medewerker. Klik hier indien je de beschrijving wilt zien van de standaardopleiding Financieel Administratief Medewerker.

Financieel Administratief Medewerker   

De financieel administratief medewerker is met name bezig met het financiële gedeelte van de administratieve werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is dan ook de boekhouding. Het beheer van de crediteuren en de debiteuren, het verwerken van dagafschriften, het inbrengen van data in de boekhouding, het maken van Excel sheets zijn taken waar je op dit gebied mee te maken krijgt. Heel afwisselend werk dus. Bovendien is er veel vraag naar administratieve medewerkers met financieel inzicht, zowel parttime als fulltime. Als dit jou aanspreekt dan maak je met de opleiding Financieel Administratief Medewerker de juiste keuze!

De opleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat uit twee onderdelen, de opleiding Administratief Medewerker en vervolgens de Vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker. Dit betekent dat je bij Fabius na de opleiding Financieel Administratief Medewerker beschikt over twee waardevolle diploma’s: een diploma Administratief Medewerker en een diploma Financieel Administratief Medewerker. Uit de praktijk blijkt dat je hiermee een brede basis hebt opgebouwd binnen dit vakgebied en dat is erg belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt!

De opleiding

De opleiding

De opleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat uit twee delen, de opleiding Administratief Medewerker en daarna de Vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker. Om deel te kunnen nemen aan de Vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker is het niveau van de opleiding Administratief Medewerker van Fabius Opleidingen nodig (kijk voor meer informatie bij de opleiding Administratief Medewerker). Ook dien je met cijfers te kunnen werken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert, dat als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt.

De opleiding Financieel Administratief Medewerker duurt 6 maanden en bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft de opleiding Administratief Medewerker. Die opleiding bestaat uit 30 lessen van 3 uur en duurt 5 maanden (kijk voor meer informatie bij de opleiding Administratief Medewerker). Het tweede deel bestaat uit de Vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker die 6 weken duurt.
In de praktijk blijkt dat onze cursisten naast de wekelijkse lesbijeenkomst gemiddeld nog een dagdeel aan huiswerk besteden. Dit is met name sterk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis of ervaring.

Zie voor de inhoud van het eerste deel van de opleiding Financieel Administratief Medewerker bij de opleiding Administratief Medewerker.

De Vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat uit twee onderdelen:

 • Boekhouden;
 • Computerboekhouden.

Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succesvol afleggen van onze examens, die zijn goedgekeurd door het IVIO-Examenbureau, ontvang jij je diploma.

Omdat je eerst de opleiding Administratief Medewerker volgt, heb je tevens het diploma Administratief Medewerker. Aan het einde van de opleiding Financieel Administratief Medewerker heb je dus twee waardevolle diploma’s.

Waar & Wanneer

Waar en wanneer

De opleiding kan in 19 locaties in heel Nederland worden gevolgd. De lesplaatsen vind je in het kaartje van Nederland. Je kunt direct beginnen. Om te beginnen moet je eerst contact met ons opnemen op 0800 – 446 446 4 (gratis). 

Kosten

Kosten

De totale kosten voor deze opleiding bedragen € 2.145,-. In deze prijs is alles begrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten.

Uitbreiding met een stage/praktijkcomponent kost € 420,- extra.

Stage

Stage

Fabius Opleidingen biedt je de mogelijkheid om de re-integratieopleiding Financieel Administratief Medewerker uit te breiden met een stage/praktijkcomponent. Dit deel bestaat uit 4 weken (8 dagdelen) voorbereiding en 1 maand stage. Tijdens de voorbereiding komen  de volgende onderwerpen aan bod:

 • inzicht verkrijgen in je wensen en capaciteiten;
 • het opmaken van een persoonsprofiel (waaronder Curriculum Vitae) dat je gebruikt om je te presenteren bij stagebedrijven;
 • oriëntatie op de arbeidsmarkt (welke stagebedrijven zijn voor jou interessant);
 • leren contacten te leggen met stagebedrijven. 

Door een goede begeleiding van Fabius Opleidingen en door de stage, is de stap naar de arbeidsmarkt een stuk kleiner geworden. De kansen op de arbeidsmarkt worden daardoor een stuk groter!