een leuke baan!
MEER INFO? BEL GRATIS
0800 - 446 4464
MENU  

Secretaresse

 • Geen vooropleiding nodig
 • 2 dagdelen per week
 • Binnen 7 maanden het diploma
 • Met stagemogelijkheid
 • Ook geschikt voor herintreders
Direct inschrijven Brochure aanvragen
Algemeen

Algemeen

Naast de standaard opleiding Secretaresse biedt Fabius Opleidingen de opleiding Secretaresse ook aan als re-integratieopleiding. Zowel de standaard opleiding als de re-integratieopleiding zijn zeer geschikt voor iedereen die wil herintreden in de arbeidsmarkt. Dit geldt ook indien je al lange tijd geen baan meer hebt gehad.

In de re-integratieopleiding Secretaresse wordt precies hetzelfde lesmateriaal behandeld als in de standaard opleiding Secretaresse. Er zijn ook een paar verschillen. Deze verschillen zijn beschreven in onderstaand overzicht.

Verschillen

Re-integratieopleiding

Standaardopleiding

Duur

6 maanden (incl. vakantie)  / iedere week 2 dagdelen les

13 maanden (incl. vakantie)  / iedere week 1 dagdeel les

Startdata

Je kunt direct beginnen

Je kunt alleen in het voorjaar (februari/maart) of het najaar (september/oktober) beginnen

Leslocaties

14 leslocaties

Meer dan 50 leslocaties

Stage/praktijkcomponent

Stage/praktijkcomponent wel mogelijk

Stage/praktijkcomponent niet mogelijk

 

In de re-integratieopleiding kun je direct starten en ben je twee keer zo snel klaar. Bovendien kun je de opleiding uitbreiden met een stage. De standaardopleiding is in meer dan 50 leslocaties mogelijk en de re-integratieopleiding kan je in 14 leslocaties volgen.

Hieronder vind je de beschrijving van de re-integratieopleiding Secretaresse. Klik hier indien je de beschrijving wilt zien van de standaardopleiding Secretaresse.

Secretaresse

Als secretaresse speel je een belangrijke rol op kantoor. Je maakt afspraken, ontvangt bezoekers, regelt uitnodigingen voor vergaderingen en besprekingen, je verzorgt de post en houdt dossiers bij. Een veelzijdig beroep waarbij het belangrijk is dat je goed kunt organiseren. Daarnaast is het ook nog een veel gevraagde functie met vacatures voor zowel parttime als fulltime banen. Als dit jou aanspreekt dan is de opleiding Secretaresse de juiste weg naar leuk werk!

De opleiding bestaat uit twee onderdelen, de opleiding Administratief Medewerker en vervolgens de Vervolgopleiding Secretaresse. Dit betekent dat je bij Fabius na de opleiding Secretaresse beschikt over twee waardevolle diploma’s: een diploma Administratief Medewerker en een diploma Secretaresse. Uit de praktijk blijkt dat je hiermee een brede basis hebt opgebouwd binnen dit vakgebied en dat is erg belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt!

De opleiding

De opleiding

De opleiding Secretaresse bestaat uit twee delen, de opleiding Administratief Medewerker en daarna de Vervolgopleiding Secretaresse. Om deel te kunnen nemen aan de Vervolgopleiding Secretaresse is het niveau van de opleiding Administratief Medewerker van Fabius Opleidingen nodig (kijk voor meer informatie bij de opleiding Administratief Medewerker) en dien je de Engelse en de Nederlandse taal te beheersen op VMBO / MAVO / LBO niveau. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert, dat als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt.

De opleiding Secretaresse duurt  6 maanden en bestaat uit twee delen. Het eerste deel betreft de opleiding Administratief Medewerker. Die opleiding bestaat uit 30 lessen van 3 uur en duurt 15 weken (kijk voor meer informatie bij de opleiding Administratief Medewerker). Het tweede deel bestaat uit de Vervolgopleiding Secretaresse die 18 lessen van 3 uur duurt.
In de praktijk blijkt dat onze cursisten naast de wekelijkse lesbijeenkomst gemiddeld nog een dagdeel aan huiswerk besteden.  Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis of ervaring.

Zie voor de inhoud van het eerste deel van de opleiding Secretaresse bij de opleiding Administratief Medewerker.

De Vervolgopleiding Secretaresse bestaat uit drie onderdelen:

 • Zakelijk Nederlands; 
 • Zakelijk Engels; 
 • Notuleren.

Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succesvol afleggen van onze examens, die zijn goedgekeurd door het IVIO-Examenbureau, ontvang jij je diploma.

Omdat je eerst de opleiding Administratief Medewerker volgt, heb je tevens het diploma Administratief Medewerker. Aan het einde van de opleiding Secretaresse heb je dus twee waardevolle diploma’s

Waar & Wanneer

Waar en wanneer

De opleiding kan in 19 locaties in Nederland worden gevolgd. De lesplaatsen vind je in het kaartje van Nederland. Je kunt direct beginnen. Om te beginnen moet je eerst contact met ons opnemen op 0800 – 446 446 4 (gratis). 

Kosten

Kosten

De totale kosten voor deze opleiding bedragen € 2.335,-. In deze prijs is alles begrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten.

Uitbreiding met een stage/praktijkcomponent kost € 420,- extra.

Stage

Stage

Fabius Opleidingen biedt je de mogelijkheid om de re-integratieopleiding Secretaresse  uit te breiden met een stage/praktijkcomponent. Dit deel bestaat uit 4 weken (8 dagdelen) voorbereiding en 1 maand stage. Tijdens de voorbereiding komen  de volgende onderwerpen aan bod:

 • inzicht verkrijgen in je wensen en capaciteiten;
 • het opmaken van een persoonsprofiel (waaronder Curriculum Vitae) dat je gebruikt om je te presenteren bij stagebedrijven;
 • oriëntatie op de arbeidsmarkt (welke stagebedrijven zijn voor jou interessant);
 • leren contacten te leggen met stagebedrijven. 

Door een goede begeleiding van Fabius Opleidingen en door de stage, is de stap naar de arbeidsmarkt een stuk kleiner geworden. De kansen op de arbeidsmarkt worden daardoor een stuk groter!