"Ik ben zo trots op mijn diploma. Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe, vaste baan."

Het was wel even wennen. Op je 57ste weer met je neus in de boeken. "Opeens zat ik weer één dag in de week op school, tussen allemaal leuke, jonge mensen", vertelt Erna. "Ik was elke dag uren bezig met mijn huiswerk."

Erna Daalman uit Capelle aan den IJssel werkte jarenlang als administratief medewerker bij verschillende zorgorganisaties. Ze had haar havodiploma op zak, daarna ging ze werken. Toen in 2009 de crisis uitbrak, viel ze van jaarcontract in jaarcontract. "Geen bedrijf wilde me meer een vast contract aanbieden. De economische crisis en het feit dat ik geen diploma had speelden me parten."


Omscholen op kosten van overheid
Op een dag zat ze bij uitkeringsinstantie UWV. "Een medewerker bood me een omscholingstraject aan." Met overheidsgeld kon Erna een studie volgen en zich laten omscholen. Voor maximaal 2500 euro." Vandaag werd bekend dat coalitiepartijen D66, VVD, CDA en ChristenUnie 30 miljoen euro vrijmaken voor de omscholing van oudere werklozen. Met het geld moeten zo'n 12.500 werkzoekenden omgeschoold worden voor sectoren waar veel vraag naar personeel is.

Erna koos voor de studie 'commercieel medewerker binnendienst.' "Het is een studie van een jaar. Met verschillende modules, zoals receptioniste, telefoniste en bedrijfsrekenen." Erna vervolgt: "Ik voelde me weer een tienermeisje. Ik had een heel leuke juf, streng maar heel aardig. Mijn kinderen studeren ook nog. Ze hebben me goed geholpen." Want studeren als je wat ouder bent, is niet altijd even makkelijk. "Vooral bedrijfsrekenen vond ik lastig."

Maar de aanhouder wint. Dit weekend kwam het goede nieuws. Erna heeft haar diploma gehaald. "Ik heb nu een mbo-diploma. Administratief medewerker, niveau 3. En ja; ik ben daar heel trots op."


Vervolgstudie
Erna wil nog een vervolgopleiding gaan doen. "Zodat ik als commercieel medewerker binnendienst aan de slag kan."

Erna heeft nu nog geen vaste baan, maar is druk aan het solliciteren. Ze heeft er alle vertrouwen in dat haar kansen stijgen nu ze een diploma op zak heeft. "Ik wil gebruik gaan maken van mijn administratieve vaardigheden en marketingkennis. Ik ben ervan overtuigd dat ik met dit diploma op zak binnenkort weer een mooie vaste baan heb. Ik ben er helemaal klaar voor."


Bron: RTL Nieuws

DIRECT INSCHRIJVEN

Download gratis brochureGRATIS DOWNLOAD

Bekijk gerelateerde cases

Jolanda
43 jaar

Het verhaal van Jolanda,
"Na een ‘schop onder mijn kont’ van docent Rudi, had ik het lef om mijn eerste echte sollicitatiebrief te schrijven."

Jolanda wilde meer uren gaan werken omdat haar kinderen inmiddels wat ouder waren. Haar werkgever kon dit niet bieden. Om zichzelf beter te verkopen op de arbeidsmarkt koos ze voor Fabius.


BEKIJK DEZE CASE
Astrid
29 jaar

Het verhaal van Astrid,
"Ik had geen werkervaring. Maar na het behalen van mijn Fabius diploma's gaf een werkgever mij een kans."

Astrid wilde zich snel laten omscholen naar ander werk, maar kreeg bij afwijzingen als reden op dat ze geen werkervaring had. Met het behaalde vakgerichte Fabius diploma Administratief Medewerker, haar enthousiasme en inzet gaf een werkgever haar een kans!  


BEKIJK DEZE CASE
Margriet
53 jaar

Het verhaal van Margriet,
"Ik moest omscholen. Door de Fabius opleiding is het me gelukt!"

Margriet moest door reuma op zoek naar lichamelijk minder belastend werk. Een lastige stap zonder diploma en praktijkervaring. Via internet kwam zij uit bij de opleiding Medewerker Klantenservice van Fabius. Een jaar later heeft ze haar diploma en is ze aan het werk als medewerker klantenservice.  


BEKIJK DEZE CASE