"Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen"

Francis: “Dan ben je na bijna 40 jaar ineens zonder werk. Tja, en wat dan? Baliewerk leek me ook wel wat, maar ik had nog nooit met een computer gewerkt. Na wat zoeken vond ik de opleiding Receptioniste / Telefoniste bij Fabius.”


Linda: “Ik ben me na het faillissement gelijk gaan verdiepen in veel gevraagde functies. De functie receptioniste / telefoniste sprak me aan, ook omdat je in dat werk veel klantcontact hebt. Ik zou wel een opleiding moeten volgen.”


Francis: “Met het oog op een frontoffice baan ben ik begonnen met de opleiding bij Fabius. Ook omdat ik regelmatig vacatures tegenkwam van baliemedewerker en receptioniste. Dit betekende dat ik in korte tijd heel veel moest leren en dus ook het nodige huiswerk moest maken. Maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. Ik ging ook altijd met plezier naar de les. Ik zou de opleiding zeker aanbevelen aan anderen.”

Linda: “Het sprak me aan dat de lessen klassikaal waren en ik de opleiding in Den Helder kon volgen. Als ik terugkijk heb ik in korte tijd heel veel geleerd. Dat voelt goed want ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Ik zou het anderen ook zeker aanbevelen. Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”


Francis: “Toen de vacature ‘Balie- en service medewerker’ bij de bibliotheek vrij kwam, solliciteerde ik onmiddellijk en kon ik aan de slag als vaste invaller aan de receptie. Dat ik een passende opleiding volgde was voor mijn werkgever doorslaggevend. Hier doe ik ook licht administratief werk. Daarbij maak ik gebruik van een software programma van de bibliotheek en dat pak ik nu ook veel gemakkelijker op. Dankzij de opleiding maak ik veel gebruik van Word en Excel. Er is dus leven na de V&D en dat op mijn leeftijd!”


Linda: “Toen ik door mijn omgeving op de vacature ‘Receptiemedewerker’ bij Parlan in Den Helder werd geattendeerd, heb ik gelijk gesolliciteerd. Omdat ik kon melden dat ik een opleiding volgde, waarvan ik de eerste module positief had afgerond, voelde ik me een stuk zekerder. Ik werd gelukkig uitgenodigd voor een gesprek. Dat de functie levenservaring vroeg was een pré voor mij. Dat is weer een voordeel op mijn leeftijd. Ook met leren ben ik nog niet klaar, ik wil over een tijdje weer verder met een vervolgopleiding. Het voelt goed dat ik weer de controle terugkrijg over mijn leven!”

DIRECT INSCHRIJVEN

Download gratis brochureGRATIS DOWNLOAD

Bekijk gerelateerde cases

Jolanda
43 jaar

Het verhaal van Jolanda,
"Na een ‘schop onder mijn kont’ van docent Rudi, had ik het lef om mijn eerste echte sollicitatiebrief te schrijven."

Jolanda wilde meer uren gaan werken omdat haar kinderen inmiddels wat ouder waren. Haar werkgever kon dit niet bieden. Om zichzelf beter te verkopen op de arbeidsmarkt koos ze voor Fabius.


BEKIJK DEZE CASE
Astrid
29 jaar

Het verhaal van Astrid,
"Ik had geen werkervaring. Maar na het behalen van mijn Fabius diploma's gaf een werkgever mij een kans."

Astrid wilde zich snel laten omscholen naar ander werk, maar kreeg bij afwijzingen als reden op dat ze geen werkervaring had. Met het behaalde vakgerichte Fabius diploma Administratief Medewerker, haar enthousiasme en inzet gaf een werkgever haar een kans!  


BEKIJK DEZE CASE
Margriet
53 jaar

Het verhaal van Margriet,
"Ik moest omscholen. Door de Fabius opleiding is het me gelukt!"

Margriet moest door reuma op zoek naar lichamelijk minder belastend werk. Een lastige stap zonder diploma en praktijkervaring. Via internet kwam zij uit bij de opleiding Medewerker Klantenservice van Fabius. Een jaar later heeft ze haar diploma en is ze aan het werk als medewerker klantenservice.  


BEKIJK DEZE CASE