Fabius Opleidingen » Veelgestelde vragen
8.5 / 10
366 reviews
Begeleiding
In de les kun je met al je vragen terecht bij de docent. Hij of zij zal je waar mogelijk helpen of advies geven. Als meer cursisten dezelfde vraag hebben, dan zal de docent dit klassikaal behandelen.
Onze docenten zijn er om jou te helpen je diploma te behalen. Zij ondersteunen en begeleiden je. Ook wanneer je het moeilijk hebt of even niet ziet zitten. Omdat wij werken met kleine klassen hebben docenten daarvoor ook de ruimte. Mocht je met bepaalde onderdelen in de opleiding problemen hebben, dan zal de docent je daarbij helpen. Uiteraard mag dit niet ten koste gaan van de andere cursisten want zij hebben ook recht op begeleiding door hun docent. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat het niet vaak voorkomt dat een cursist het niet aankan. Als dat gebeurt, dan heeft het meestal te maken met een onvoldoende beheersing van de taal en/of een gebrek aan motivatie.
Wij werken met kleine klassen waardoor de docent de ruimte heeft om je goed te begeleiden. Uiteraard zul je naast de lessen zelfstandig je huiswerk moeten maken. Uit ervaring weten wij dat als je voldoende aandacht besteedt aan je huiswerk, je met de begeleiding van je docent in staat bent te slagen.
Examens
Waarom ligt het slagingspercentage van onze kantooropleidingen boven de 90%? Dit komt door onze aanpak. Met die aanpak worden onze cursisten optimaal gemotiveerd om te slagen. Waar die aanpak uit bestaat? Hieronder staan de belangrijkste punten.
  • We werken met kleine klassen waardoor de cursisten intensief worden begeleid
  • Onze docenten hebben ruime kennis van de praktijk
  • We gebruiken proefexamens om cursisten optimaal voor te bereiden
  • We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met deze aanpak

Van alle cursisten voor onze kantooropleidingen slaagt meer dan 90%. De meesten slagen direct en een deel van de cursisten slaagt door gebruik te maken van herexamens.De examens voor de boekhoudopleidingen (Basiskennis Boekhouden, Basiskennis Calculatie, Praktijkdiploma Boekhouden) worden door de Nederlandse Associatie voor Examinering (de Associatie) afgenomen. Daardoor kunnen we de slagingspercentages van onze cursisten vergelijken met het landelijk gemiddelde. In onderstaande cijfers zijn zowel de uitslagen van de examens als de herexamens meegenomen.
  • De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB): Fabius 88,3% (landelijk 80,6%).
  • De opleiding Basiskennis Calculatie (BKC): Fabius 75,3% (landelijk 72,6%).
  • De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB): Fabius 74,7% (landelijk 66,0%).
Voor alle drie de boekhoudopleidingen ligt ons slagingspercentage dus duidelijk hoger dan het landelijk gemiddelde.
Als je examen hebt gedaan en je cijfer is onvoldoende om te kunnen slagen, dan kun je een herexamen doen.
Voor onze kantooropleidingen vinden de examens plaats in dezelfde locatie en op hetzelfde tijdstip als je lessen. Het examen is namelijk als een les in je rooster opgenomen. Voor onze boekhoudopleidingen (BKB, BKC en PDB) worden de examens afgenomen door de Associatie voor Examinering (de "Associatie"). Voor de locatie en het tijdstip kun je terecht op www.associatie.nl.
Onze kantooropleidingen bestaan uit een aantal modules. Aan het einde van iedere module volgt een examen. De examens worden als een les in het rooster opgenomen. Je maakt de examens in de locatie waar je je lessen hebt. Voor de boekhoudopleidingen (BKB, BKC en PDB) doe je na afloop van de opleiding examen bij de Associatie voor Examinering (de "Associatie"). De examens vinden regelmatig plaats en voor de tijdstippen en locaties kun je terecht op www.associatie.nl.
Om een diploma te kunnen behalen moet je examen(s) doen. Op basis van het examen bepalen wij namelijk of je recht hebt op het diploma.
De examens worden schriftelijk afgenomen. In het examen krijg je multiple choice vragen, open vragen en/of opdrachten. Voorafgaand aan het examen wordt aan de hand van een proefexamen voor het examen geoefend.
Kosten en betaling
Er zijn verschillende kortingen die wij aanbieden:
Ja, je kunt het volledige cursusbedrag in één keer betalen of in termijnen. Die mogelijkheid kun je aangeven bij het inschrijven. Op de factuur staat duidelijk vermeld of je gekozen hebt voor betaling ineens of in termijnen.
Als je kiest voor betaling in termijnen, dan betaal je de eerste termijn na de start van je opleiding.
Lesmateriaal
Het lesmateriaal ontvang je in de eerste les van je opleiding. Het lesmateriaal is bij de kosten van de opleiding inbegrepen, dus je hoeft hiervoor niet extra te betalen.
Indien nodig kun je tijdens de computerlessen gebruik maken van een laptop van Fabius. Thuis maak je je huiswerk en en oefen je op je eigen computer. Om dat te kunnen moet je dus beschikken over een eigen computer want je mag de laptop van Fabius niet mee naar huis nemen.
Het lesmateriaal ontvang je in de eerste les van je opleiding. Het lesmateriaal is bij de kosten van de opleiding inbegrepen, dus je hoeft hiervoor niet extra te betalen.
Na de opleiding
Binnen 4 weken na je laatste examen ontvang je het diploma. Heb je het diploma niet binnen die tijd ontvangen, dan is er misschien iets misgegaan. Je kunt hierover contact met ons opnemen via 0162 - 426808 (gratis) of via info@fabiusopleidingen.nl.
Heb je een opleiding bij Fabius succesvol afgerond met een diploma, dan heb jij bewezen dat je in staat bent om jezelf te ontwikkelen. Dus er is geen enkele reden waarom je niet zou kunnen doorleren. Sterker nog: de maatschappij vraagt juist om een 'leven lang leren'. Veel van onze cursisten hebben de smaak te pakken na het behalen van een diploma en volgen een tweede opleiding bij ons. Doordat onze opleidingen modulair zijn opgebouwd, heb je bij ons de mogelijkheid meerdere opleidingen te volgen. Daardoor zorg je ook voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Heb je vragen over het volgen van andere opleidingen, neem dan contact op met onze studieadviseurs. Zie ook: Goed opgeleid zijn werkt!
Uit onderzoek blijkt dat mensen met een (recent) diploma gemakkelijker aan een baan komen dan mensen zonder een diploma. Het vinden van een baan is uiteraard ook afhankelijk van de economische ontwikkelingen. In onze opleidingen leer je exact wat je nodig hebt voor een bepaalde functie, zodat je na je opleiding direct aan de slag kunt in deze functie. Veel van onze cursisten kiezen voor onze opleidingen om een baan te vinden. Soms lukt dat zelfs al tijdens de opleiding. Lees hier een aantal verhalen van cursisten die een baan vonden met onze opleiding.Zie ook: 10 redenen om voor Fabius Opleidingen te kiezen 
Praktische info
Nee, we plannen geen lessen in tijdens de schoolvakanties van de basisscholen in jouw regio. In sommige gevallen kan de vakantieperiode binnen een regio of locatie afwijken en dan wordt de periode bepaald in overleg tussen de docent en de cursisten.
Wij kiezen onze leslocaties onder andere op basis van een goede bereikbaarheid met zowel eigen vervoer als openbaar vervoer. Weten welke locaties voor jou het beste bereikbaar zijn? Bekijk hier het overzicht van al onze leslocaties.
Na een online inschrijving of een inschrijving door middel van een inschrijfformulier, krijg je binnen 2 werkdagen een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Is dat niet geval? Dan is er misschien iets mis gegaan. Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen via 0162 - 426 808 (gratis) of via info@fabiusopleidingen.nl.
Ben je verhuisd of klopt het opgegeven adres niet? Alle wijzigingen met betrekking tot je persoonsgegevens kun je doorgeven door een e-mail te sturen naar info@fabiusopleidingen.nl.
Studiebelasting
Omdat iedereen in een andere situatie zit, is dit lastig per persoon in te schatten. Uit ervaring blijkt wel dat cursisten het vaak weten te combineren met hun gezinsleven. Tijdens de vakantie van de basisscholen in jouw regio wordt geen les gegeven. Verder kun je kiezen voor lessen in de ochtend of juist in de avond. Ook zijn de lestijden zo veel mogelijk afgestemd op een situatie met kinderen.
Persoonlijke ervaringen
Uit ervaring blijkt dat cursisten per les van 3 uur ongeveer 5 uur aan huiswerk besteden. Heb je bijvoorbeeld 3 uur in de week les, houd er dan rekening mee dat je ongeveer 5 uur per week nodig zal hebben voor het maken van je huiswerk. Dit is een gemiddelde dus het verschilt per persoon: afhankelijk van je persoonlijke kennis en ervaring kan het zijn dat je meer of minder tijd kwijt bent aan je huiswerk.
Vooropleiding
Onze opleidingen zijn zo opgezet dat je geen specifieke vooropleiding nodig hebt om te kunnen starten bij Fabius. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F of B1 niveau) is wel belangrijk.Uit ervaring weten wij dat cursisten die gemotiveerd zijn en hun best doen in staat zijn hun diploma te behalen. Daarbij werken we met kleinen klassen van gemiddeld 10 - 15 cursisten, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding door de docent. Mocht tijdens de opleiding blijken dat bepaalde onderdelen wat meer moeite kosten, dan bekijkt de docent samen met jou hoe je dit het beste kunt aanpakken zodat je de opleiding succesvol kunt afronden.Voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verwachten wij verder wel dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).
Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om een opleiding te volgen bij Fabius. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F of B1 niveau) is wel nodig. Verder is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om je diploma te behalen en dat je inzet toont en je huiswerk maakt.Voor de start met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) vragen wij tevens geen specifieke vooropleiding. Wel verwachten wij dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).
Nee, je hebt voor al onze opleidingen geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van een opleiding bij Fabius. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F of B1 niveau) is wel belangrijk. Uit ervaring weten wij dat gemotiveerde cursisten in staat zijn hun diploma te behalen.Voor de start met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verwachten wij verder wel dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).
Eind vorig jaar liepen wij een ochtend mee in een klas in Amersfoort. Docent Esther en student Nelleke vertelden beiden hun ervaringen. Dit kun je terugzien in een filmpje van ongeveer 5 minuten: Kijkje in de klas.Heb je na het zien van het filmpje nog vragen of wil je meer weten? Je kunt ons bellen op 0162 - 426 808 of stuur een bericht naar info@fabiusopleidingen.nl. Wij denken graag met je mee!
8.5 / 10
366 reviews