Veelgestelde vragen

Vind snel een antwoord op je vraag

Examens

Wat zijn jullie slagingspercentages?

Van alle cursisten voor onze kantooropleidingen slaagt meer dan 90%. De meesten slagen direct en een deel van de cursisten slaagt door gebruik te maken van herexamens.  De examens voor de boekhoudopleidingen (Basiskennis Boekhouden, Basiskennis Calculatie, Praktijkdiploma Boekhouden) worden door de Nederlandse Associatie voor Examinering (de Associatie) afgenomen. Daardoor kunnen we de slagingspercentages van onze cursisten vergelijken met het landelijk gemiddelde. In onderstaande cijfers zijn zowel de uitslagen van de examens als de herexamens meegenomen. De opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB): Fabius 88,3% (landelijk 80,6%). De opleiding Basiskennis Calculatie (BKC): Fabius 75,3% (landelijk 72,6%). De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB): Fabius 74,7% (landelijk 66,0%). Voor alle drie de boekhoudopleidingen ligt ons slagingspercentage dus duidelijk hoger dan het landelijk gemiddelde.

Waarom liggen jullie slagingspercentages zo hoog?

Waarom ligt het slagingspercentage van onze kantooropleidingen boven de 90%? Dit komt door onze aanpak. Met die aanpak worden onze cursisten optimaal gemotiveerd om te slagen. Waar die aanpak uit bestaat? Hieronder staan de belangrijkste punten. We werken met kleine klassen waardoor de cursisten intensief worden begeleid Onze docenten hebben ruime kennis van de praktijk We gebruiken proefexamens om cursisten optimaal voor te bereiden We hebben al meer dan 30 jaar ervaring met deze aanpak

Waar bestaat een examen uit?

De examens worden schriftelijk afgenomen. In het examen krijg je multiple choice vragen, open vragen en/of opdrachten. Voorafgaand aan het examen wordt aan de hand van een proefexamen voor het examen geoefend.

Meer vragen

Na de opleiding

Hoe groot is de kans op een baan na het afronden van de opleiding?

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een (recent) diploma gemakkelijker aan een baan komen dan mensen zonder een diploma. Het vinden van een baan is uiteraard ook afhankelijk van de economische ontwikkelingen. In onze opleidingen leer je exact wat je nodig hebt voor een bepaalde functie, zodat je na je opleiding direct aan de slag kunt in deze functie. Veel van onze cursisten kiezen voor onze opleidingen om een baan te vinden. Soms lukt dat zelfs al tijdens de opleiding. Lees hier een aantal verhalen van cursisten die een baan vonden met onze opleiding.

Kan ik na de opleiding doorleren?

Heb je een opleiding bij Fabius succesvol afgerond met een diploma, dan heb jij bewezen dat je in staat bent om jezelf te ontwikkelen. Dus er is geen enkele reden waarom je niet zou kunnen doorleren. Sterker nog: de maatschappij vraagt juist om een 'leven lang leren'. Veel van onze cursisten hebben de smaak te pakken na het behalen van een diploma en volgen een tweede opleiding bij ons. Doordat onze opleidingen modulair zijn opgebouwd, heb je bij ons de mogelijkheid meerdere opleidingen te volgen. Daardoor zorg je ook voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Heb je vragen over het volgen van andere opleidingen, neem dan contact op met onze studieadviseurs.

Wanneer kan ik mijn diploma ontvangen?

Binnen 4 weken na je laatste examen ontvang je het diploma. Heb je het diploma niet binnen die tijd ontvangen, dan is er misschien iets misgegaan. Je kunt hierover contact met ons opnemen via 0162 - 426808 (gratis) of via info@fabiusopleidingen.nl.

Vooropleiding

Kan ik het niveau van de opleiding wel aan?

Onze opleidingen zijn zo opgezet dat je geen specifieke vooropleiding nodig hebt om te kunnen starten bij Fabius. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F of B1 niveau) is wel belangrijk.  Uit ervaring weten wij dat cursisten die gemotiveerd zijn en hun best doen in staat zijn hun diploma te behalen. Daarbij werken we met kleinen klassen van gemiddeld 10 - 15 cursisten, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke begeleiding door de docent. Mocht tijdens de opleiding blijken dat bepaalde onderdelen wat meer moeite kosten, dan bekijkt de docent samen met jou hoe je dit het beste kunt aanpakken zodat je de opleiding succesvol kunt afronden. Voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verwachten wij verder wel dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).

Zou ik eens een kijkje in de klas kunnen nemen?

Eind vorig jaar liepen wij een ochtend mee in een klas in Amersfoort. Docent Esther en student Nelleke vertelden beiden hun ervaringen. Dit kun je terugzien in een filmpje van ongeveer 5 minuten: Kijkje in de klas. Heb je na het zien van het filmpje nog vragen of wil je meer weten? Je kunt ons bellen op 0800 - 446 446 4 (gratis) of stuur een bericht naar info@fabiusopleidingen.nl. Wij denken graag met je mee!

Heb ik een vooropleiding nodig?

Nee, je hebt voor al onze opleidingen geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van een opleiding bij Fabius. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F of B1 niveau) is wel belangrijk. Uit ervaring weten wij dat gemotiveerde cursisten in staat zijn hun diploma te behalen. Voor de start met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verwachten wij verder wel dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).

Meer vragen

Praktische info

Hoe gaat Fabius om met de Corona maatregelen?

Wij volgen de maatregelen zoals bepaald door de overheid (waaronder de richtlijnen van het RVIM). Half maart hebben wij naar aanleiding van die maatregelen besloten om alle lessen tot nader bericht op te schorten. Dit om duidelijkheid te scheppen voor zowel onze cursisten als onze docenten. Na 3 weken bleek dat onderwijs op locatie nog steeds niet mogelijk was en zijn wij overgestapt op online lesgeven. Dit is door onze cursisten en docenten heel goed opgepakt. Toen begin juni weer op locatie les gegeven kon worden, zijn wij voor bijna al onze klassen op locatie verder gegaan met de lessen. Daarbij worden overigens wel de voorgeschreven maatregelen in acht genomen. Dus 1,5 meter afstand, handen wassen, geen handen schudden, bij klachten thuisblijven, etc. Sommige klassen zijn - na onderling overleg tussen de docent en cursisten - verder gegaan met de online lessen. Het ging daarbij om klassen die al bijna klaar waren met hun opleiding. Iedereen die zich nu bij ons inschrijft krijgt les op locatie. Uiteraard met inachtneming van de voorgeschreven maatregelen en onder voorbehoud van eventuele toekomstige  aanpassingen van die maatregelen. Mocht je vragen hebben met betrekking tot de Corona maatregelen, dan kun je altijd contact met ons opnemen op 0162 - 426 808 (gratis) of via info@fabiusopleidingen.nl.

Hoe moet ik een adreswijziging doorgeven?

Ben je verhuisd of klopt het opgegeven adres niet? Alle wijzigingen met betrekking tot je persoonsgegevens kun je doorgeven door een e-mail te sturen naar info@fabiusopleidingen.nl.

Ik heb mijzelf ingeschreven voor een opleiding, maar ik heb nog geen bevestiging ontvangen. Wat kan ik het beste doen?

Na een online inschrijving of een inschrijving door middel van een inschrijfformulier, krijg je binnen 2 werkdagen een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Is dat niet geval? Dan is er misschien iets mis gegaan. Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen via 0162 - 426 808 (gratis) of via info@fabiusopleidingen.nl.

Meer vragen