Veelgestelde vragen

Vind snel een antwoord op je vraag

Examens

Waar bestaat een examen uit?

De examens worden schriftelijk afgenomen. In het examen krijg je multiple choice vragen, open vragen en/of opdrachten. Voorafgaand aan het examen wordt aan de hand van een proefexamen voor het examen geoefend.

Moet ik altijd examen doen?

Om een diploma te kunnen behalen moet je examen(s) doen. Op basis van het examen bepalen wij namelijk of je recht hebt op het diploma.

Wanneer moet ik examen doen?

Onze kantooropleidingen bestaan uit een aantal modules. Aan het einde van iedere module volgt een examen. De examens worden als een les in het rooster opgenomen. Je maakt de examens in de locatie waar je je lessen hebt. Voor de boekhoudopleidingen (BKB, BKC en PDB) doe je na afloop van de opleiding examen bij de Associatie voor Examinering (de "Associatie"). De examens vinden regelmatig plaats en voor de tijdstippen en locaties kun je terecht op www.associatie.nl.

Meer vragen

Na de opleiding

Hoe groot is de kans op een baan na het afronden van de opleiding?

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een (recent) diploma gemakkelijker aan een baan komen dan mensen zonder een diploma. Het vinden van een baan is uiteraard ook afhankelijk van de economische ontwikkelingen. In onze opleidingen leer je exact wat je nodig hebt voor een bepaalde functie, zodat je na je opleiding direct aan de slag kunt in deze functie. Veel van onze cursisten kiezen voor onze opleidingen om een baan te vinden. Soms lukt dat zelfs al tijdens de opleiding. Lees hier een aantal verhalen van cursisten die een baan vonden met onze opleiding.

Kan ik na de opleiding doorleren?

Heb je een opleiding bij Fabius succesvol afgerond met een diploma, dan heb jij bewezen dat je in staat bent om jezelf te ontwikkelen. Dus er is geen enkele reden waarom je niet zou kunnen doorleren. Sterker nog: de maatschappij vraagt juist om een 'leven lang leren'. Veel van onze cursisten hebben de smaak te pakken na het behalen van een diploma en volgen een tweede opleiding bij ons. Doordat onze opleidingen modulair zijn opgebouwd, heb je bij ons de mogelijkheid meerdere opleidingen te volgen. Daardoor zorg je ook voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Heb je vragen over het volgen van andere opleidingen, neem dan contact op met onze studieadviseurs.

Wanneer kan ik mijn diploma ontvangen?

Binnen 4 weken na je laatste examen ontvang je het diploma. Heb je het diploma niet binnen die tijd ontvangen, dan is er misschien iets misgegaan. Je kunt hierover contact met ons opnemen via 0800 - 446 4464 (gratis) of via info@fabiusopleidingen.nl.

Vooropleiding

Zou ik eens een kijkje in de klas kunnen nemen?

Eind vorig jaar liepen wij een ochtend mee in een klas in Amersfoort. Docent Esther en student Nelleke vertelden beiden hun ervaringen. Dit kun je terugzien in een filmpje van ongeveer 5 minuten: Kijkje in de klas. Heb je na het zien van het filmpje nog vragen of wil je meer weten? Je kunt ons bellen op 0800 - 446 446 4 (gratis) of stuur een bericht naar info@fabiusopleidingen.nl. Wij denken graag met je mee!

Heb ik een vooropleiding nodig?

Nee, je hebt voor al onze opleidingen geen specifieke vooropleiding nodig voor het volgen van een opleiding bij Fabius. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F of B1 niveau) is wel belangrijk. Uit ervaring weten wij dat gemotiveerde cursisten in staat zijn hun diploma te behalen. Voor de start met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verwachten wij verder wel dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).

Welke basiskennis heb ik nodig voor het volgen van een opleiding bij Fabius?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om een opleiding te volgen bij Fabius. Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (2F of B1 niveau) is wel nodig. Verder is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om je diploma te behalen en dat je inzet toont en je huiswerk maakt. Voor de start met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) vragen wij tevens geen specifieke vooropleiding. Wel verwachten wij dat je kennis bezit vergelijkbaar met het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC).

Meer vragen