Is er veel werk voor een commercieel medewerkers binnendienst?

In Nederland zijn er bijna 425.000 arbeidsplaatsen in commerciële beroepen. Daarvan zijn er 232.000 op mbo-niveau. Commercieel medewerkers binnendienst komen in nagenoeg elke bedrijfssector voor. Bedrijven moeten commercieel handelen om te blijven bestaan. Er zal dus altijd behoefte blijven aan deze specifieke medewerkers. Dat is natuurlijk fijn om te weten als je werk zoekt in deze functie of een opleiding voor commercieel medewerker binnendienst overweegt.

Qua doorgroeimogelijkheden zit je ook goed in deze functie. Als je goed bent in je vak kun je commercieel medewerker buitendienst, verkoopleider of accountmanager worden. Natuurlijk zijn je doorgroeimogelijkheden afhankelijk van je opleiding, werkervaring en inzet.

Hoe ziet het functieprofiel voor een commercieel medewerkers binnendienst eruit?

Als commercieel medewerker binnendienst heb je een belangrijke functie. Je vormt de schakel tussen je collega’s – op kantoor en in de buitendienst -, leveranciers en de klant. Goed kunnen communiceren is daarbij van groot belang. De nadruk in deze functie ligt op het klantcontact en (commercieel) administratieve taken. Je hebt als commercieel medewerker binnendienst continu contact met klanten. Je bent voor hen het aanspreekpunt via de telefoon, de e-mail en in sommige gevallen ook face-to-face.

Wat zijn mijn werkzaamheden als commercieel medewerker binnendienst?

In deze functie voer je diverse werkzaamheden uit. Je bent als het ware een spin in het commerciële web:

Als commercieel medewerker binnendienst krijg je in je dagelijkse werk te maken met diverse logistieke en administratieve aspecten. En uiteraard moet je vaardig zijn met Outlook, Word en Excel. Dat betekent dat je hierover kennis moet vergaren. Dat kan via je werkgever door werkervaring op te doen maar dit kan ook door het volgen van een passende opleiding.

Een ander belangrijke taak van je functie is werken met verkoopinformatiesystemen. Je helpt ook je collega’s waar nodig bij verkoop- en marketingacties. Kortom: het is een reuze uitdagende functie waarin je je geen moment zult vervelen.

Wanneer ben je geschikt voor de functie commercieel medewerker binnendienst?

Wat ga ik als commercieel medewerker binnendienst verdienen?

Je vraagt je wellicht af hoeveel je gaat verdienen als commercieel medewerker binnendienst? Het salaris is afhankelijk van je opleiding, werkervaring en leeftijd. Ook kan je salaris per sector en werkgever verschillen. Het salaris voor een commercieel medewerker binnendienst bedraagt volgens www.loonwijzer.nl gemiddeld € 2.062,- bruto per maand voor een fulltimebaan. Dit is een indicatie.

De functie commercieel medewerker binnendienst is ook een uitstekende basis voor een commerciële loopbaan. Vanuit deze functie kun je bijvoorbeeld verder als commercieel medewerker buitendienst, verkoopleider of accountmanager. In deze functies krijg je een grotere commerciële verantwoordelijkheid en daarmee ook de mogelijkheid om meer te gaan verdienen.

Welke opleiding heb ik nodig voor commercieel medewerker binnendienst?

Als je commercieel medewerker binnendienst wilt worden, moet je een opleiding volgen waarbij je alles leert over werken in een commerciële omgeving. Deze studie is ook nuttig als je je commerciële kennis en vaardigheden wilt uitbreiden, zodat je geschikt bent voor een succesvolle commerciële carrière.

Welke opleiding is geschikt?

Een geschikte opleiding die je kunt volgen, is de beroepsgerichte opleiding voor commercieel medewerker binnendienst bij Fabius Opleidingen. Deze opleiding is gericht op alle praktische aspecten van het vak. Na deze studie ben je organisatorisch en administratief uitstekend in staat om direct aan de slag te gaan als commercieel medewerker binnendienst. Alle feiten over deze opleiding staan hieronder voor je op een rijtje. 

Kan ik parttime werken als commercieel medewerker binnendienst?

In de functie van commercieel medewerker binnendienst kun je zowel fulltime als parttime werken. Er is geen minimum-of maximum aantal uren vastgesteld waarin je dit werk moet verrichten. De hoeveelheid uren die je als parttimer wilt werken, stem je dus af met je werkgever. Deeltijd werken gaat natuurlijk in overleg.

Wat moet ik verder nog weten over deze functie?

Het hoofddoel van je werkzaamheden als commercieel medewerker binnendienst is administratieve en commerciële ondersteuning van de verkoopafdeling, het goed laten verlopen van het klantcontact en het vergroten van de klanttevredenheid door de juiste service- en klachtenafhandeling.

Opleiding Commercieel medewerker binnendienst

Spreekt deze functie je aan en wil je graag de opleiding voor commercieel medewerker binnendienst volgen? Dan kun je hier meer informatie vinden

 

Andere functie's

Benieuwd naar de andere functies waar de opleidingen van Fabius je voor opleiden?


Download gratis brochure


Brochure Fabius opleidingen
GRATIS DOWNLOAD