Vraag vrijblijvend

de brochure aan!

BROCHURE AANVRAGEN

Fabius bestaat al meer dan 35 jaar en is een door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) erkende opleider. Wij hebben een jarenlange ervaring met opleidingen gericht op re-integratie. Veel gemeenten, instanties en bedrijven zijn intussen bekend met onze opleidingen en onze manier van werken. Fabius Opleidingen biedt haar opleidingen niet alleen aan als standaardopleiding, maar ook als re-integratieopleiding. Hieronder vind je de beschrijving van de re-integratieopleiding.

Voor wie nog sneller aan de slag wil

Diverse instanties die betrokken zijn bij re-integratie willen graag dat herintreders nog sneller aan de slag kunnen. Om die reden biedt Fabius haar opleidingen ook aan als re-integratieopleiding. In de re-integratieopleidingen wordt precies hetzelfde lesmateriaal behandeld als in de standaardopleidingen. Maar in de standaardopleidingen volg je 1 dagdeel per week les en in de re-integratieopleidingen 2 dagdelen per week (een dagdeel duurt 3 uur). Dit heeft tot gevolg dat je de duur van je opleiding gemiddeld dus met de helft verkort: de opleiding Receptioniste / Telefoniste duurt dan bijvoorbeeld geen 6 maar 3 maanden. Je kunt dus al na 3 maanden je eerste diploma behalen! In deze re-integratieopleidingen kun je bovendien direct beginnen!

Stage

Daarnaast heb je bij de re-integratieopleidingen de mogelijkheid om aan het einde van de opleiding door te gaan met de stage/praktijkcomponent.

Dit deel bestaat uit 4 weken (8 dagdelen) voorbereiding en 1 maand stage. Tijdens de voorbereiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Door een goede begeleiding van Fabius Opleidingen en door de stage, is de stap naar de arbeidsmarkt een stuk kleiner geworden. Jouw kansen op de arbeidsmarkt worden daardoor een stuk groter!

Hieronder vind je een overzicht van de duur van de re-integratieopleidingen.

Opleiding

Opleidingsduur

  • Let op:
    Let op: Bovenstaande opleidingsduur is ZONDER de stage/praktijkcomponent; MET de stage/praktijkcomponent duren de opleidingen 2 maanden langer. Hieronder nog even de verschillen tussen de standaardopleidingen en de re-integratieopleidingen.

Re-integratieopleiding

Duur

iedere week 2 dagdelen les

Startdata

je kunt direct beginnen

Leslocaties

15 leslocaties

Stage/praktijkcomponent

wel mogelijk

Standaardopleiding

Duur

iedere week 1 dagdeel les

Startdata

februari/maart óf september/oktober

Leslocaties

50 leslocaties

Stage/praktijkcomponent

niet mogelijk

Direct starten

Als herintreder kun je dus kiezen voor de standaardopleiding of voor de re-integratieopleiding. In de re-integratieopleiding kun je direct starten en ben je twee keer zo snel klaar. Bovendien kun je de opleiding uitbreiden met een stage. De standaardopleiding is in meer dan 50 leslocaties mogelijk. De re-integratieopleiding kan je in 15 van die leslocaties volgen.


Leslocaties


●    Alkmaar ●    Amsterdam ●    Groningen
     
●    Breda ●    Den Haag ●    Eindhoven
     
●    Hengelo ●    Heerlen ●    Leeuwarden
     
●    Nijmegen (Beuningen) ●    Venlo ●    Utrecht
     
●    Rotterdam ●    Tilburg ●    Zwolle

Daarnaast bieden wij ook een online dagdeel aan.

Vakanties

De vakanties lopen gelijk met de schoolvakanties in jouw regio. Door de vakanties kunnen de opleidingen iets korter of langer duren dan op deze site aangegeven.

De diverse re-integratie opleidingen vind je onder Re-integratieopleidingen. De standaardopleidingen vind je onder Kantooropleidingen. Klik hier indien je de beschrijving wilt zien van de standaard opleidingen.

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor een re-integratie opleiding? Bel dan naar ons gratis telefoonnummer 0162 - 426808
of mail ons via het contactformulier.

Het Fabius team staat voor je klaar!