Fabius Opleidingen » Re-integratie
8.6 / 10
370 reviews
Volwassenonderwijs op mbo-niveau
Praktijkgerichte opleidingen en trainingen
50+ leslocaties door heel Nederland

Re-integratie

Alle opleidingen van Fabius, zoals Receptioniste / TelefonisteAdministratief Medewerker, Secretaresse en Financieel Administratief Medewerker zijn zeer geschikt voor iedereen die wil herintreden in de arbeidsmarkt. Dit geldt ook indien je al lange tijd geen baan meer hebt gehad. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

 • er wordt geen specifieke vooropleiding vereist;
 • je wordt opgeleid voor een specifieke functie;
 • het zijn opleidingen voor veel gevraagde functies, zowel parttime als fulltime;
 • Fabius leert je precies datgene dat werkgevers verwachten.

Fabius bestaat al meer dan 35 jaar en is een door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) erkende opleider. Wij hebben een jarenlange ervaring met opleidingen gericht op re-integratie. Veel gemeenten, instanties en bedrijven zijn intussen bekend met onze opleidingen en onze manier van werken. Fabius Opleidingen biedt haar opleidingen niet alleen aan als standaardopleiding, maar ook als re-integratieopleiding. Hieronder vind je de beschrijving van de re-integratieopleiding.

Opleiding versneld volgen

Diverse instanties die betrokken zijn bij re-integratie willen graag dat herintreders nog sneller aan de slag kunnen. Om die reden biedt Fabius haar opleidingen ook aan als re-integratieopleiding. In de re-integratieopleidingen wordt precies hetzelfde lesmateriaal behandeld als in de standaardopleidingen. Maar in de standaardopleidingen volg je 1 dagdeel per week les en in de re-integratieopleidingen 2 dagdelen per week (een dagdeel duurt 3 uur). Dit heeft tot gevolg dat je de duur van je opleiding gemiddeld dus met de helft verkort: de opleiding Receptioniste / Telefoniste duurt dan bijvoorbeeld geen 6 maar 3 maanden. Je kunt dus al na 3 maanden je eerste diploma behalen! In deze re-integratieopleidingen kun je bovendien direct beginnen!

Praktijkcomponent

Daarnaast heb je bij de re-integratieopleidingen de mogelijkheid om aan het einde van de opleiding door te gaan met de stage/praktijkcomponent. Dit deel bestaat uit 4 weken (8 dagdelen) voorbereiding en 1 maand stage. Tijdens de voorbereiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • inzicht verkrijgen in je wensen en capaciteiten;
 • opmaken van een persoonsprofiel (waaronder Curriculum Vitae) dat je gebruikt om je te presenteren bij stagebedrijven;
 • oriëntatie op de arbeidsmarkt (uitzoeken welke stagebedrijven voor jou interessant zijn);
 • leren contact te leggen met stagebedrijven.

Door een goede begeleiding van Fabius Opleidingen en door de stage, is de stap naar de arbeidsmarkt een stuk kleiner geworden. Jouw kansen op de arbeidsmarkt worden daardoor een stuk groter!

Hieronder vind je een overzicht van de duur van de re-integratieopleidingen.

 • Let op: bovenstaande opleidingsduur is ZONDER de stage/praktijkcomponent; MET de stage/praktijkcomponent duren de opleidingen 2 maanden langer.

Hieronder nog even de verschillen tussen een standaardopleiding en een re-integratieopleiding.

Re-integratieopleiding
 • Duur
  iedere week 2 dagdelen les
 • Startdata
  je kunt direct beginnen
 • Leslocaties
  15 leslocaties
 • Stage/praktijkcomponent
  wel mogelijk
Standaardopleiding
 • Duur
  iedere week 1 dagdeel les
 • Startdata
  februari/maart óf september/oktober
 • Leslocaties
  50 leslocaties
 • Stage/praktijkcomponent
  niet mogelijk

Direct starten

Als herintreder kun je dus kiezen voor de standaardopleiding of voor de re-integratieopleiding. In de re-integratieopleiding kun je direct starten en, indien gewenst, kun je twee keer zo snel klaar zijn. Bovendien kun je de opleiding uitbreiden met een stage. De standaardopleiding is in meer dan 50 leslocaties mogelijk. De re-integratieopleiding kan je in 15 van die leslocaties volgen.

Leslocaties

* tijdelijk gesloten
** tijdelijk online

Daarnaast bieden wij ook een online dagdeel aan op de ochtend en avond.

De diverse re-integratie opleidingen vind je onder Re-integratieopleidingen. De standaardopleidingen vind je onder Kantooropleidingen. Klik hier indien je de beschrijving wilt zien van de standaard opleidingen.

Vakanties

De vakanties lopen gelijk met de schoolvakanties in jouw regio. Door de vakanties kunnen de opleidingen iets korter of langer duren dan op deze site aangegeven.

UWV Opleidingspartner

Als erkende UWV Opleidingspartner hebben we bij Fabius Opleidingen een nauwe samenwerking met het UWV om mensen te ondersteunen bij hun opleidingsbehoeften. Dit betekent dat we specifieke opleidingen aanbieden die aansluiten op de Kansberoepenlijst van het UWV en dat we in staat zijn om deze opleidingen kosteloos aan te bieden aan degenen die door het UWV zijn goedgekeurd. Wil je meer weten over onze status als UWV Opleidingspartner en hoe we je kunnen helpen bij je opleidingsdoelen? Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Vragen of wil je je inschrijven?

Download onze brochure voor meer informatie. Heb je vragen of wil je je inschrijven voor een re-integratie opleiding? Bel dan naar ons gratis telefoonnummer 0162 – 426808 of mail ons via het contactformulier.

Het Fabius team staat voor je klaar!