een leuke baan!
MEER INFO? BEL GRATIS
0800 - 446 4464
MENU  

Succesverhalen van onze cursisten

Wie zegt dat het volgen van een opleiding op dit moment geen zin heeft? Juist nu kun je met een opleiding laten zien wat je wilt en dat je bereid bent in jezelf te investeren. Lees hoe onze cursisten succesvol investeerden in een opleiding van Fabius.

Het verhaal van Sanela

Het verhaal van Sanela

Zonder schooldiploma kwam Sanela van Bosnië naar Nederland. Na 16 jaar in Nederland durfde zij eindelijk te kiezen voor werk dat echt bij haar past. Met doorzettingsvermogen, een positieve instelling én een opleiding van Fabius vond Sanela de baan waar naar zij op zoek was.

bekijk de film »

Het verhaal van Liz

Het verhaal van Liz

Liz was werkzaam als Assistent Store Manager bij een kledingwinkel voordat ze aan de opleiding Administratief Medewerker van Fabius begon. Na afronding van haar opleiding tot Artiest Drama ging ze naast het acteren fulltime aan de slag om een stabiel inkomen te hebben. Met een vader als boekhouder had ze zelf geen ambitie in deze richting en sowieso nooit gedacht een administratieve functie te gaan bekleden. 

Maar tijdens haar werk was ze stiekem toch liever bezig met administratieve werkzaamheden. Met dit gegeven ging ze aan de slag: veel solliciteren naar een administratieve baan. Toen dit niet succesvol bleek, ze regelmatig te horen kreeg dat ze niet in het profiel paste, dacht ze na over een andere aanpak: ‘Mogelijk kom ik met een opleiding verder?’
‘Na Googelen kwam ik al snel bij Fabius terecht. Mijn opleiding bij Fabius kon ik perfect combineren met mijn baan. 3 uur in de week naar school en het huiswerk maakte ik in de trein voor of na mijn werk. De klassen waren niet groot en de locatie was ideaal te bereiken met het openbaar vervoer. Ook de tijden waren goed te combineren met mijn werk. Ik hoopte in ieder geval dat het halen van een diploma mij verder zouden brengen en dat ik uiteindelijk in een korte tijd een nieuwe baan zou vinden die ik echt leuk zou vinden.
De opleiding vond ik top! In een hele korte tijd leerde ik onwijs veel. De modules worden zo opgebouwd, dat je went aan het tempo van les geven. Je wordt volledig begeleid door de docent. Je moet wel echt je huiswerk maken en bijblijven en dit vergt veel zelfdiscipline. Als je dit doet (wat makkelijk haalbaar is als je er tijd voor wilt maken) dan gaat de tijd snel voorbij en voordat je het weet zit de opleiding erop.
Ik wil mijn docent onwijs bedanken en ook haar credits geven. Ze heeft mij echt het gevoel gegeven dat ik het kon en dat een andere baan in deze richting geen probleem zou zijn met mijn karakter en werkervaring. Zij geloofde echt in mijn kunnen en daardoor zat ik onwijs relaxt tijdens de uitnodiging op mijn sollicitatiegesprek als Back Office Assistent bij een modebedrijf. Ik wist, dit kan ik!
De opleiding heeft zich inmiddels uitbetaald, na 6 maanden druk solliciteren werd ik aangenomen! Mijn huidige werkgever vertelde later dat door mijn opleiding ze konden zien dat ik leergierig ben en meer wilde dan wat ik deed. Ze zochten verder naar iemand die administratieve taken op zich kon nemen waar mijn opleiding op aansloot. Veel had ik niet geweten zonder deze opleiding; ik kon en kan hierdoor erg snel taken oppakken. En de combinatie met mode trekt mij erg aan.
Ik vind het nog steeds heel erg leuk. Ik ben een manusje van alles. Ook ben ik een beetje een personal assistent geworden van mijn leidinggevende. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en voel me nuttig. Het plannen, regelen, organiseren vind ik erg leuk, ik ben namelijk een perfectionist en enorm van het plannen.’

lees verder »

Het verhaal van Anja

Het verhaal van Anja

Als winkelverkoopster had Anja een goede baan. Met veel toekomstkansen. Maar toch voelde het niet helemaal als haar droombaan. Ze wilde iets anders. Maar wat?

“Toevallig zag ik een advertentie van Fabius. De opleiding Receptioniste/Telefoniste sprak me erg aan. De opleiding kon ik na werktijd in de avonduren volgen, dicht bij mijn huis. En de kosten vielen in vergelijking met andere aanbieders enorm mee. Ik heb me dus meteen aangemeld.”

“Het was fijn om weer in de klas te zitten. De sfeer was erg goed en de docent top. Ze maakte de lesstof begrijpelijk en leuk. Na het behalen van deze opleiding, ging ik verder leren bij Fabius met de opleiding Administratief Medewerker. Ondertussen ging ik op zoek naar een nieuwe baan, passend bij mijn nieuwe kennis. Bij het eerste uitzendbureau hadden ze al een geschikte vacature! Tijdens het sollicitatiegesprek was er meteen een goede klik. De werkgever was onder de indruk van mijn kennis. Inmiddels werk ik hier al weer meer dan een half jaar. Officieel als receptioniste maar ik doe veel meer. Ik ben erg blij met mijn baan en met mijn nieuwe kansen. Eindelijk zit ik op mijn plek.”

lees verder »

Het verhaal van Jannie

Het verhaal van Jannie

Jannie werkte als cateringmedewerker al jaren bij een groot bedrijf in facilitaire diensten. Vanwege lichamelijke klachten kon ze het werk niet meer uitoefenen.

“Een collega stelde voor dat ik een opleiding receptioniste ging volgen. Die vond dat wel bij mij passen en ik wilde toch graag iets blijven doen waarbij ik contact had met mensen.”

“Via het internet kwam Fabius als beste optie uit de bus. Tijdens de opleiding leerde ik veel meer dan alleen receptiewerk. Ook andere zaken die nodig zijn binnen het bedrijf kwamen aan bod zoals vergaderingen inboeken en omgaan met beveiliging en correspondentie.”

“Toen ik bijna klaar was met de opleiding zag ik een interne vacature binnen mijn eigen bedrijf voor receptioniste! Ik heb hierop gesolliciteerd en kon direct na mijn opleiding aan de slag. De maandag na mijn laatste examen zat ik al achter de receptie.“

“Het was een drukke functie waarin ik veel bezoek ontving en met mensen omging, wat ik juist zo leuk vind. Maar ik miste wel wat diepgang, ik had immers op de opleiding veel meer geleerd dan alleen bezoek ontvangen! Toen ik dit aangaf bij mijn manager, stelde die voor dat ik bij de servicedienst als invalkracht zou gaan werken. Hier doe ik ook allerlei andere werkzaamheden die prima passen bij wat ik geleerd heb. Ik maak nu dus ten volle gebruik van mijn opleiding!”

lees verder »

Het verhaal van Gabriëlle

Het verhaal van Gabriëlle

Gabriëlle koos ruim een jaar geleden voor de opleiding administratief medewerker omdat ze op haar eigen benen wilde staan. “Ik ben me gaan oriënteren op diverse opleidingen. Ik wilde namelijk zeker weten dat het goed zat en dat ik met mijn diploma aan de slag kon.”

Als alleenstaande moeder vond Gabriëlle het belangrijk om onafhankelijk te zijn en goede papieren te hebben. Maar ja, vind maar eens de tijd voor een opleiding met twee jonge kinderen! “Bij Fabius heb je een paar uur in de week les, dus dat ging prima. Ik heb er wel hard aan moeten trekken in het begin. Maar ik wilde dolgraag een opleiding op MBO-niveau. Dus ik ben er voor gegaan!”

Direct na haar opleiding kreeg Gabriëlle een leuke baan aangeboden bij de lokale omroep in haar woonplaats. “Ik kon letterlijk en figuurlijk meteen aan de slag want de opleiding sloot goed aan bij de wensen van mijn werkgever. Ik werk hier nu ruim een jaar met heel veel plezier. Die opleiding bij Fabius heeft me echt het steuntje in de rug gegeven dat ik nodig had.”

lees verder »

Het verhaal van Jacqueline

Het verhaal van Jacqueline

Een tijd geleden kwam Jacqueline, moeder van twee kinderen, onverwachts alleen te staan. Na 13 jaar fulltime voor de kinderen te hebben gezorgd, moest ze ineens weer een baan gaan zoeken.

Op aanraden van het UWV besloot ze een opleiding te gaan volgen om haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Via internet zocht ze naar een leuke opleiding en een geschikte opleider. De combinatie van prima lestijden overdag en het gemak van een leslocatie in haar eigen woonplaats maakte dat ze voor Fabius koos. Ietwat nerveus begint Jacqueline aan de opleiding Administratief Medewerker. “Wat hielp was dat er meer mensen waren die voor het eerst aan een opleiding begonnen en dat maakte dat ik snel contact had met medecursisten. Wat ik fijn vond aan de opleiding is dat je niet het gevoel hebt dat je op school zit. Je wordt op een hele volwassen positieve manier begeleid bij het halen van het diploma.”

Met het kersverse diploma op zak was het nu zaak een baan te vinden. Dat eigen initiatief en een beetje durf hierbij heel belangrijk zijn bewees Jacqueline ook. “Ik werd door een vriendin geattendeerd op een interne vacature bij haar bedrijf. Ook al was het een interne vacature, ik besloot brutaal te zijn en toch te solliciteren. Toen de interne kandidaten er qua urenplanning niet uitkwamen, werd ik gebeld door het bedrijf met de vraag of ik nog langs wilde komen want de baan was voor mij! Het feit dat ik in mezelf geïnvesteerd heb en op eigen initiatief een opleiding ben gaan volgen, was voor de werkgever een reden om mij uit te nodigen op gesprek.”

“Ik werk nu bij een groot bedrijf met veel toekomstmogelijkheden. Ik ben van plan om de vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker te doen bij Fabius. Hierdoor maak ik meer kans om intern door te groeien.”

lees verder »

Het verhaal van Jean

Het verhaal van Jean

Voordat Jean aan haar opleiding begon, was zij verkoopmedewerkster bij een Luxe Huishoudzaak. Ze werkte daar al lange tijd maar kreeg behoefte aan een nieuwe uitdaging. Via een advertentie in een krant kwam ze de opleiding Receptioniste / Telefoniste tegen van Fabius Opleidingen.

‘Na het zien van de advertentie ben ik naar de informatieavond gegaan. Het sprak me erg aan dat Word en Excel in het pakket zat. Maar ook de klassikale lesmogelijkheid en intensieve begeleiding. Op mijn vrije dag ben ik toen aan de opleiding begonnen.’

‘Het is natuurlijk afwachten hoe de praktijk bevalt, maar al mijn verwachtingen zijn uitgekomen. En de docente was een echte topper!  Zij is met iedereen intensief bezig geweest om ons voor te bereiden op de praktijk door te vertellen wat we tegen konden komen. Na het afronden van de opleiding Receptioniste / Telefoniste ben ik nog drie maanden doorgegaan voor Administratief Medewerker.’

‘De opleiding is ook een goede voorbereiding geweest op het solliciteren. Tijdens de opleiding ben ik al begonnen met het gericht bekijken van vacatures in dag- en weekbladen. Na het behalen van mijn diploma zag ik een vacature die me aansprak, heb daarop gereageerd en kon direct op gesprek. Zoals we geleerd hadden tijdens de opleiding, had ik me vooraf goed voorbereid en informatie over het bedrijf via internet verzameld. Zo hoopte ik te laten zien dat ik erg geïnteresseerd was in het bedrijf. Het gesprek verliep gelukkig vlot en ontspannen. De werkgever vroeg naar mijn diploma want dat vond hij erg belangrijk. Na het gesprek ben ik direct aangenomen. Ik was nr. 21! En dit alleen met mijn diploma, ik had geen aantoonbare praktijkervaring. Ik kon dus direct met mijn geleerde theorie aan de slag. Die had de docente er gelukkig goed ingestopt!’

‘Ik heb Fabius al meerdere keren aanbevolen en deel mijn verhaal nu ook graag met andere mensen die er over denken om een opleiding via Fabius te beginnen. Zoals ik eerder zei, zijn mijn verwachtingen allemaal uitgekomen. Met goede begeleiding door een heel betrokken docente.

Ik denk nog wel eens, als ik niet aan de opleiding was begonnen dan had het wel eens heel anders kunnen lopen. Mede door mijn opleiding bij Fabius ben ik inmiddels zelfs secretaresse geworden!’

lees verder »