Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Ymke
8.5 / 10
379 reviews

Sinds haar 17e werkte Ymke (26) in de horeca, maar door een val van een trap was dit niet meer mogelijk en kwam ze in de ziektewet. Toen ze via het UWV een opleiding aangeboden kreeg om zich om te scholen naar een kantoorbaan pakte ze dit met beide handen aan.

Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)

“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”

“Fabius is een opleidingspartner van het UWV en zo ben ik met hen in contact gekomen. Ik koos allereerst de opleiding Administratief Medewerker omdat ik nog nooit op kantoor gewerkt had en deze opleiding was daar een goede voorbereiding voor. Ik ben de opleiding in 2021 begonnen, midden in de pandemie. Gelukkig kon ik de lessen online volgen.”

Hoe ervaarde je het volgen van de lessen?

“De begeleiding door mijn docent Yvonne was fantastisch. Als er iets was ik kon haar altijd mailen en appen, niks was haar teveel. Al moest ze het 100x uitleggen, dat was geen probleem. Ik heb faalangst en zij trok me er steeds doorheen, zij geloofde in mij en was er van overtuigd dat ik het kon! Ik heb mijn examens daardoor ook afgerond met achten en negens!”

Het leren beviel dus goed?

“Ja! Al tijdens de opleiding ben ik bij Fabius op de website gaan kijken wat ik erna zou kunnen doen, want ik had besloten: ik ga verder studeren! Omdat ik altijd al richting boekhouden wilde, kwam ik bij het vervolg Financieel Administratief Medewerker terecht. Deze opleiding heb ik ook online gevolgd in 2022, bij docent Alphons. Ook bij hem voelde ik me op mijn gemak, hij gaf mij het zelfvertrouwen dat ik nodig had en hielp bij alles waar ik moeite mee had. Over deze twee docenten kan ik eigenlijk alleen maar zeggen: zonder hun vertrouwen in mij stond ik niet waar ik nu sta.”

Tijdens je opleiding ging je op zoek naar een baan. Hoe is dit gegaan?

“Nadat ik mijn Administratief Medewerker diploma had gehaald, ben ik gelijk gaan solliciteren bij verschillende bedrijven en op verschillende kantoorfuncties. De vele afwijzingen werden mij soms teveel, maar ik heb het nooit opgegeven. Toen heb ik ook op LinkedIn en Facebook een oproep geplaatst dat ik werkzoekend was en zo kwam ik in contact met WEA Zeeland, een accountantskantoor. Ik werd benaderd voor een gesprek! Zij zagen potentie en dat ik graag wilde (blijven) leren en doorgroeien in het bedrijf. Ons eerste gesprek voelde positief. Een paar uur later werd ik al gebeld of ik op tweede gesprek wilde komen en daar werd mij verteld dat ze mij de baan graag wilde aanbieden!”

Heb je gehoord wat uiteindelijk de doorslag gaf?

“Wat de doorslag gaf bij mijn werkgever was dat hij mijn doorzettingsvermogen en potentie zag, dat ik recent een opleiding had gevolgd en dat ik wilde blijven leren. Na het weekend kreeg ik mijn contract al en ik start als beginnend assistent accountant voor 40 uur p/w. Daarnaast blijf ik gewoon studeren, heb ik BKC afgerond en volg ik inmiddels de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Als deze is afgerond ga ik samen met mijn baas kijken wat de vervolgstap is en hoe ik snel kan doorgroeien binnen het bedrijf.

Ik ben erg blij dat deze werkgever mij de kans geeft om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt, stapje voor stapje en met de juiste opleiding(en) kom je er ook. Ik koos deze baan omdat het een veelzijdig accountantskantoor is en ik dus meerdere specialismen kan kiezen wat ik leuk vind en iedere dag is dan anders!”

Wat zou je mensen adviseren die er aan denken om een opleiding te volgen?

“Als ik mensen moet adviseren over een opleiding volgen dan zeg ik, volg je hart, geef nooit op, heb doorzettingsvermogen en denk aan de toekomst. Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar ik ben wel op weg. Stapje voor stapje, soms met een kuil in de weg, maar daar leer je weer van. Mijn docent van de opleiding Administratief Medewerker heeft mij achteraf nog een berichtje gestuurd: “Ik kan met recht zeggen dat ik zo trots op je ben! No mountain to high. Ik vind het tof dat ik een stukje met je mee heb mogen lopen”.

Mijn motto: Als je iets wilt, kan je het bereiken en ik ben daar het bewijs van. Ik blijf leren, je bent tenslotte noot te oud om te leren. Zoals ik het zeg: als je het kan dromen, dan kun je het doen! Ik ga een mooie toekomst tegemoet, tenminste daar gaan we voor! Zonder de omscholing was mij dat nooit gelukt!”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Linda en Francis
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”
Fabius opleidingen - 20220414_170543-PS1
Joyce (39 jaar)
“Het volgen van de opleiding heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had kunnen bedenken.”
Leslocatie: Hoofddorp