Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Mandy
8.5 / 10
379 reviews

Het verhaal van Mandy

Mandy (34) was een geboren hairstyliste, 17 jaar was zij werkzaam bij dezelfde salon. Toen ze collega’s zag vertrekken waar ze al meer dan 10 jaar mee samen had gewerkt, besloot ze dat het tijd werd voor iets nieuws.

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)

“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”

Hoe was je (werk)situatie voor de start van de opleiding?

 “Inmiddels was ik binnen de salon waar ik werkte doorgegroeid naar salonleidster, maar ik merkte dat dit niet de functie was waar ik mij lekker bij voelde. Dit, in combinatie met het vertrek van collega’s, zorgde ervoor dat ik om me heen ging kijken.”

Wist je meteen welke opleiding je wilde volgen?

“Ja. Ik hoorde van klanten dat administratief werk afwisselend kan zijn en dat je bij sommige bedrijven ook met klanten in contact bent. Dat vond ik erg belangrijk in een nieuwe baan!”

Hoe ben je de zoektocht naar een opleiding gestart? Wat vond je belangrijk?

“Een vriendin van mij heeft een opleiding bij Fabius gevolgd en op mijn woon/werk-route kwam ik elke dag langs een leslocatie van Fabius. Daardoor kende ik Fabius Opleidingen al. Toen ik eenmaal had besloten een opleiding te doen, heb ik nog wel verder gekeken op websites van andere opleiders, maar die spraken mij minder aan.

Fabius kwam verder heel toegankelijk op mij over en de lestijden kwamen mij ook goed uit. Ik moest het toen namelijk nog combineren met mijn baan als haarstyliste, dus dat was belangrijk.”

In hoeverre hebben de opleiding en Fabius aan je verwachtingen voldaan?

“Ik ging er best wel blanco in eigenlijk, maar toch is er aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb mijn opleiding in 6 maanden afgerond, dat is echt een voordeel van de individuele lesvorm: je bepaalt je eigen tempo. Ik stond eerst ingeschreven voor de klassikale lesvorm, maar ik ben achteraf heel blij dat dit is omgezet naar de individuele lesvorm.”

Waarom was je lesvorm omgezet?

“Ik had mij ingeschreven om de opleiding in Tilburg te volgen op de maandagavond. Helaas was daar niet voldoende belangstelling voor, dus belde ze me op om de mogelijkheden te bespreken. Er werd goed naar mij geluisterd en alle opties werden met mij doorgenomen. Uiteindelijk heb ik de beslissing gemaakt om voor de individuele lesvorm te kiezen, omdat ik erg beperkt was in mijn beschikbaarheid.”

Welk cijfer zou je de opleiding bij Fabius geven en waarom?

“Een 8.5! Alles wat je nodig hebt komt aan bod, zonder poespas en extra lesstof over dingen waar je uiteindelijk niets mee gaat doen. De boeken waren ook echt duidelijk geschreven.”

Is het een goede voorbereiding geweest voor (het solliciteren naar) je nieuwe baan?

“Voor dat ik klaar was had ik al een nieuwe baan, dus ja! Ik had tijdens de opleiding al een CV opgesteld en een account aangemaakt op LinkedIn.”

Hoeveel sollicitaties heb je gedaan?

“Eigenlijk maar 1.”

Waarom koos je voor deze baan en waarom koos je werkgever juist voor jou?

“Bij het eerste gesprek voelde het gelijk goed en dat ze mij dan een kans willen geven ondanks dat ik nul ervaring heb is natuurlijk ook top! Mijn persoonlijkheid en motivatie werden gewaardeerd en dat ik bezig was met een opleiding liet volgens hen zien dat ik ergens voor wilde gaan.”

Hoe belangrijk was het voor de werkgever dat je deze opleiding hebt gevolgd?

“Belangrijk. Ik had echt nul ervaring  en door de opleiding leer je echt de dingen die je nodig hebt op kantoor en krijg je een goede basis mee voor de werkzaamheden waar je dagelijks mee te maken krijgt bij administratief werk.”

Op welke wijze gebruik je het geleerde in de opleiding nu in de praktijk?

“Ik gebruik het overal bij! Het blind typen met 10 vingers, het gebruik van de Office programma’s. Alles wat je leert over orders verwerken, telefoongesprekken voeren, klantcontact. Alles!”

Wat zou je mensen adviseren die er aan denken om een opleiding te volgen?

“Kijk goed naar waar je naar toe wil en niet alleen naar wat je hebt. Wat je hebt is weliswaar vertrouwd, maar daar kom je soms niet verder mee. Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Linda en Francis
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”
Fabius opleidingen - 20220414_170543-PS1
Joyce (39 jaar)
“Het volgen van de opleiding heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had kunnen bedenken.”
Leslocatie: Hoofddorp