Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Linda en Francis
8.5 / 10
379 reviews

Het verhaal van Linda en Francis

Vriendinnen Francis de Boer (58) en Linda Platteel (57) werkten beiden bijna 40 jaar bij de V&D in Den Helder toen zij door het faillissement van V&D hun baan verloren.

Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis

“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”

Francis: “Dan ben je na bijna 40 jaar ineens zonder werk. Tja, en wat dan? Baliewerk leek me ook wel wat, maar ik had nog nooit met een computer gewerkt. Na wat zoeken vond ik de opleiding Receptioniste / Telefoniste bij Fabius.”

Linda: “Ik ben me na het faillissement gelijk gaan verdiepen in veel gevraagde functies. De functie receptioniste / telefoniste sprak me aan, ook omdat je in dat werk veel klantcontact hebt. Ik zou wel een opleiding moeten volgen.”

Francis: “Met het oog op een frontoffice baan ben ik begonnen met de opleiding bij Fabius. Ook omdat ik regelmatig vacatures tegenkwam van baliemedewerker en receptioniste. Dit betekende dat ik in korte tijd heel veel moest leren en dus ook het nodige huiswerk moest maken. Maar het is gelukkig allemaal goed gekomen. Ik ging ook altijd met plezier naar de les. Ik zou de opleiding zeker aanbevelen aan anderen.”

Linda: “Het sprak me aan dat de lessen klassikaal waren en ik de opleiding in Den Helder kon volgen. Als ik terugkijk heb ik in korte tijd heel veel geleerd. Dat voelt goed want ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen. Ik zou het anderen ook zeker aanbevelen. Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”

Francis: “Toen de vacature ‘Balie- en service medewerker’ bij de bibliotheek vrij kwam, solliciteerde ik onmiddellijk en kon ik aan de slag als vaste invaller aan de receptie. Dat ik een passende opleiding volgde was voor mijn werkgever doorslaggevend. Hier doe ik ook licht administratief werk. Daarbij maak ik gebruik van een software programma van de bibliotheek en dat pak ik nu ook veel gemakkelijker op. Dankzij de opleiding maak ik veel gebruik van Word en Excel. Er is dus leven na de V&D en dat op mijn leeftijd!”

Linda: “Toen ik door mijn omgeving op de vacature ‘Receptiemedewerker’ bij Parlan in Den Helder werd geattendeerd, heb ik gelijk gesolliciteerd. Omdat ik kon melden dat ik een opleiding volgde, waarvan ik de eerste module positief had afgerond, voelde ik me een stuk zekerder. Ik werd gelukkig uitgenodigd voor een gesprek. Dat de functie levenservaring vroeg was een pré voor mij. Dat is weer een voordeel op mijn leeftijd. Ook met leren ben ik nog niet klaar, ik wil over een tijdje weer verder met een vervolgopleiding. Het voelt goed dat ik weer de controle terugkrijg over mijn leven!

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - 20220414_170543-PS1
Joyce (39 jaar)
“Het volgen van de opleiding heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had kunnen bedenken.”
Leslocatie: Hoofddorp