Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Joyce
8.5 / 10
363 reviews

Het verhaal van Joyce

Joyce (39) werkte 13 jaar in een bloemenwinkel en sinds drie jaar op de bloemenveiling in Aalsmeer bij een in- en exportbedrijf. Tijdens het zwangerschapsverlof van een collega werd ze gevraagd om mee te helpen bij de facturatie en backoffice werkzaamheden. Dit beviel haar goed. Toen het zwangerschaps­verlof voorbij was, ging ze naar de boeketafdeling en werd daar assistent leidinggevende. Na het uitbreken van de coronacrisis werd het op de veiling ineens heel stil en ging zij serieuzer nadenken over haar toekomst.

Fabius opleidingen - 20220414_170543-PS1
Joyce (39 jaar)

“Het volgen van de opleiding heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had kunnen bedenken.”

“Ik had al jaren in gedachten dat ik dit beroep niet tot mijn pensioen zou willen doen. Al houd ik erg van het werken met bloemen, het is lichamelijk zwaar werk.”

Wist je meteen welke opleiding je wilde volgen?

“Nee, dat vond ik een lastige. Ik was 10 jaar geleden al begonnen aan een thuisstudie boekhouden, maar dat werkte voor mij niet. De laatste jaren had ik aan verschillende opleidingen gedacht, maar nooit doorgezet. Totdat de coronacrisis uitbrak en het op de veiling ineens heel stil werd… Toen dacht ik: ik wil nu toch wel een ander diploma hebben, voor later als back-up. Zodat ik ook wat anders kan, behalve met bloemen werken. Wel wist ik dat mijn opleiding iets met administratie zou worden, aangezien ik de werkzaamheden facturatie/backoffice erg leuk vond.”

Wat heb je gedaan om te onderzoeken waar je je opleiding kon volgen en wat vond je belangrijk bij je zoektocht?

“Ik ben op internet gaan kijken wat de mogelijkheden waren. Ik wilde absoluut geen thuisstudie meer. Ik wilde graag in de klas zitten, omdat dat voor mij meer aansporing geeft om het huiswerk daadwerkelijk te maken en ik vind het fijn dat je in de klas je vragen kunt stellen en direct antwoord krijgt. (Bij de thuisstudie moest ik dagen wachten op het antwoord en daardoor verloor ik mijn motivatie).”

Hoe ben je met Fabius in contact gekomen?

“Ik heb alle aanbieders van administratieve cursussen vergeleken. Fabius bood kleine klassen aan en kwam qua kosten het gunstigste naar voren.”

Wat vond je belangrijk bij je keuze voor Fabius?

“Kleine klassen en een leslokatie niet te ver van huis.”

In hoeverre heeft de opleiding en Fabius aan je verwachting voldaan?

“De coronacrisis heeft natuurlijk wel wat roet in het eten gegooid. Ik vond het fijn om in de klas te zitten en van de vragen die mijn medeleerlingen stelden te leren. Die interactie mistte ik in de online lessen. De basisopleiding Administratief medewerker was makkelijker dan ik dacht, maar de vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker was een stuk pittiger!”

Hoe vond je de kwaliteit van de opleiding (onderwerpen, theorie + uitleg, opdrachten, examens, boeken)?

“Bij de basisopleiding Administratief Medewerker kregen wij boeken van Fabius. Zeer duidelijke uitleg in de boeken, een heel fijne docente die elke week goed de hoofdstukken uit het boek door nam en het huiswerk besprak. Het examen sloot daar perfect op aan.

De vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker ging iets anders. We kregen een ‘echt’ boek van een uitgever en het huiswerk deden we in een online leeromgeving. Het idee was goed, maar in het (vrij nieuwe) boek en de online leeromgeving stonden fouten, wat erg verwarrend en frustrerend werkte. De leraar had contact hierover met de uitgever, maar tijdens mijn vervolgopleiding kon dit helaas niet worden opgelost. De stof in het boek, wat ging over het leren van de boekhoudregels, was een stuk ingewikkelder dan de basisopleiding, maar na een paar lessen had ik door hoe het boekhouden werkt en was het te doen. De opdrachten en het examen sloten wel precies op de vervolgopleiding aan. Ik ben dan ook trots op mijn behaalde diploma’s en mooie cijferlijst.”

Wat heeft de opleiding Financieel Administratief Medewerker je opgeleverd?

“Een nieuwe baan. En misschien nog belangrijker: een gevoel van zelfverzekerdheid. Ik weet nu dat ik het kan!”

Heeft het behalen van een diploma Financieel Administratief Medewerker iets voor je veranderd?

“Na jaren weer in de schoolbanken te zitten zijn mijn hersenen weer wakker geschud. Het was fijn om met een doel bezig te zijn: het behalen van een diploma. En geheel onverwacht zo snel een nieuwe baan. Het volgen van de opleiding heeft me meer opgeleverd dan ik vooraf had kunnen bedenken.”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”