Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Iris
8.6 / 10
370 reviews

Het verhaal van Iris

Als leerling had Iris een MBO opleiding in toerisme gevolgd. Ze vond het toen lastig zich vol overgave op school te storten omdat ze niet precies wist wat ze wilde. Via verschillende tijdelijke baantjes vond ze uiteindelijk werk op een afdeling klantenservice. Maar ook dit voelde niet als een baan voor de lange termijn.

“Met deze opleiding kon ik direct aan de slag in een passende functie.”

Fabius opleidingen - Iris Langbroek-PS1
Iris (21 jaar)

“Ik had geen werkervaring. Maar na het behalen van mijn Fabius diploma’s gaf een werkgever mij een kans.”

De opleiding

“Ik was al een tijdje op zoek naar een baan met meer inhoud en perspectief. Het werd me al snel duidelijk dat ik een opleiding moest volgen om in een dergelijke baan aan de slag te kunnen. Toen ik op zoek ging naar een kantooropleiding in mijn regio kwam ik al googelend Fabius tegen. Fabius bood de mogelijkheid om de opleiding bij mij in de omgeving in de avond te volgen wat prettig was omdat ik een fulltime baan had. Daarnaast kon ik bij Fabius klassikale lessen volgen in kleine groepen. Dat kwam voor mij goed uit want dan zou ik me beter kunnen concentreren tijdens de lessen. In heb uiteindelijk gekozen voor de opleiding Administratief Medewerker.”

Verwachtingen

“Ik had niet verwacht dat de opleiding zo goed aan mijn verwachtingen zou voldoen. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd. Voordat ik begon wist ik al het nodige van Word en Excel maar door de opleiding is dat nu veel beter. Ook was ik erg tevreden over de docent. Zij heeft alles goed en zorgvuldig uitgelegd, waardoor ik ook zeker mijn diploma heb gehaald. En ik vond het erg fijn om klassikaal de lessen te volgen. Daardoor kon ik goed luisteren en aantekeningen maken en deze later teruglezen. Door deze goede ervaringen ga ik nu ook nog een vervolgopleiding doen.”

Administratieve baan

“Een paar weken voor mijn laatste examen heb ik gesolliciteerd naar een functie commercieel administratief medewerker. Dat ik al bijna klaar was met de opleiding gaf me zelfvertrouwen. Ik solliciteerde en mocht op gesprek. Na de tweede ronde kreeg ik te horen dat ik was aangenomen. Ik was gekozen uit een groep van ongeveer 40 sollicitanten! Met mijn opleiding had ik mijn toekomstige werkgever er van kunnen overtuigen dat ik de functie aan kon en gemotiveerd was om direct aan de slag te gaan. Blijkbaar terecht want na een paar maanden vertelde mijn werkgever al dat hij erg tevreden was over mij. En nu heb ik die administratieve baan waar ik naar op zoek was!”

“Ik ben erg blij dat ik gekozen heb voor deze opleiding en ik zou het anderen ook zeker aanbevelen. Waarom? Omdat je in korte tijd een diploma kunt halen en direct inzetbaar bent.”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”