Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Sandra
8.6 / 10
370 reviews

Het verhaal van Sandra

Studie: Opleiding SecretaresseLeslocatie: Tilburg

Na 21 jaar als bloemist te hebben gewerkt, waarvan 6 jaar in een eigen winkel, werd het bloemenvak voor Sandra (40) vanwege rugproblemen te zwaar. Ze besloot uiteindelijk werk te zoeken in een andere branche.

Fabius opleidingen - Foto Sandra-PS
Sandra (40 jaar)

“In mijn tijd als bloemist hoefde ik niet met computers te werken en op dat gebied ontbrak het mij dus aan kennis en vaardigheid. Het was tijd om dat aan te pakken!”

Hoe was je (werk)situatie voor de start van de opleiding?

“Toen ik besloten had uit het bloemisten-vak te stappen had ik vrij snel een baan als administratieve kracht. Helaas kregen we te maken met de Corona pandemie en werd mijn contract niet verlengd. In de zoektocht naar een nieuwe baan viel mij op dat er veel naar ervaring en diploma’s werd gevraagd. In mijn tijd als bloemist hoefde ik niet met computers te werken en op dat gebied ontbrak het mij dus aan kennis en vaardigheden. Tijd dus om dat aan te gaan pakken!”

Wist je meteen welke opleiding je wilde volgen?

“Ik wist in welke richting: administratie. Toen ben ik dus gericht gaan Googlen en kwam ik Fabius Opleidingen tegen. Ik vond het in mijn zoektocht belangrijk om goed te kijken naar de prijs en de inhoud van de opleiding: echt leren wat je in de praktijk nodig hebt. Daarnaast wilde ik de opleiding graag in de avond kunnen volgen, zodat ik voor overdag werk kon zoeken.”

Vond je bij Fabius wat je zocht?

“Ja! Bij Fabius vond ik een betaalbare opleiding, ik zou snel kunnen starten en de opleiding binnen een jaar afronden. Daarnaast kon ik de lessen in de avond en in mijn woonplaats volgen. Eerst moest ik de lessen online volgen, vanwege Corona, maar dat vond ik logisch en dat had geen invloed op mijn keuze. Ondanks dat ik niet veel van computers af wist dacht ik: dat gaat me wel lukken.”

Welke verwachtingen had je van de opleiding voor de start?

“Eigenlijk had ik geen bepaalde verwachting. Ik vond het wel heel spannend! Ik was namelijk al lang niet meer naar school geweest.”

Hoe was het weer om in de klas te zitten?

“Uiteindelijk viel me dat dus reuze mee! Ik dacht ook dat ik de oudste zou zijn in de klas. Dat bleek helemaal niet het geval! Iedereen was eigenlijk wel van ongeveer dezelfde leeftijd en het voelde echt alsof we allemaal in hetzelfde schuitje zaten. Ik merkte ook dat ik gemotiveerder was dan toen ik vroeger op school zat.”

Waarin zit het verschil?

“Vroeger moest je naar school en nu had ik er echt zelf voor gekozen. Ik wist ook waar ik de opleiding voor ging doen. Vroeger had ik de instelling als ik over ga dan is het wel goed, nu wilde ik ook echt goede cijfers halen!”

Hoe vond je de kwaliteit van de opleiding?

“Die vond ik goed. De boeken waren erg duidelijk en je kon daar makkelijk zelfstandig mee aan de slag. Ik vond het ook fijn dat er proefexamens waren ter voorbereiding op het echte examen. Zo werd je goed voorbereid.”

Hoe vond je de begeleiding van de docent?

“Mijn docent was heel goed in het overbrengen van de lesstof en had veel geduld met uitleggen. We hadden een cursist in de klas die wat extra tijd en aandacht nodig had en dit was geen enkel probleem bij haar.”

Hoe vond je de lesvorm waarin je les kreeg?

“Ik ben gestart in de pandemie en daardoor begonnen we online. Ik vond het niet tegenvallen en alles was goed geregeld. Toch vond ik het ook weer fijn toen we op locatie konden starten.”

Welk cijfer zou je Fabius geven en waarom?

“Een 9: ik heb ontzettend veel geleerd en dat pas ik ook dagelijks toe in mijn huidige baan. Daarnaast vond ik het gewoon erg toegankelijk allemaal.”

Is de opleiding een goede voorbereiding geweest op (het solliciteren naar) je nieuwe baan?

“Ja, door de opleiding was ik een stuk zekerder over wat ik allemaal kan.”

Hoe ben je te werk gegaan met betrekking tot solliciteren?

“Ik was nog bezig met de opleiding en toen werd ik benaderd door mijn docente, dat er ergens een plekje vrij kwam en zij mij daar geschikt voor vond. Ik moest een mail sturen en mocht daarna op gesprek komen. Na dat gesprek volgde er vrij snel een tweede gesprek en een dag later hoorde ik dat ik aangenomen was!”

Waarom besloot je daar te solliciteren?

“Omdat het me erg leuk leek om op kantoor te werken en het leek me een leuk bedrijf.”

Waarom koos deze werkgever voor jou? Wat gaf de doorslag?

“Het gesprek was erg fijn. Ik voelde me een soort van thuis. Degene met wie ik het gesprek had kon mij goed inschatten, we hadden een goed en erg open gesprek. Dat ik een opleiding volgde zei hen iets over mijn werkhouding. Ik denk dat dat ook wel hielp.”

Wat zou je mensen adviseren die er aan denken om de opleiding te volgen?

“Niet teveel nadenken, maar gewoon doen. Je bent nooit te oud om te leren!”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”