Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Margriet
8.5 / 10
366 reviews

Het verhaal van Margriet

Margriet (53) moest door reuma op zoek naar ander, lichamelijk minder belastend, werk. Maar zonder diploma en praktijkervaring was dit een lastige stap. Via internet ging zij op zoek naar mogelijkheden in haar omgeving en kwam zij uit bij de opleiding Medewerker Klantenservice van Fabius. Nu ruim een jaar later heeft ze haar diploma op zak en is ze aan het werk als medewerker klantenservice.

Fabius opleidingen - Succesverhaal-wit malletje-Margriet-PS
Margriet (53 jaar)

“Ik moest omscholen. Door de Fabius opleiding is het me gelukt!”

Wat was je (werk)situatie voor de start van de opleiding?

“Voor de start van de opleiding was ik deels werkloos. Ik werkte 28 uur als verzorgende IG, maar door mijn reuma kon ik mijn baan niet meer volledig uitvoeren. Als mijn reuma zou verergeren was de kans groot dat ik helemaal zou moeten stoppen. Ik moest omscholen en ben via internet naar mogelijkheden gaan zoeken in de buurt van mijn woonplaats. De opleiding Medewerker Klantenservice van Fabius sprak mij aan en in overleg met een consulent van het UWV heb ik me hiervoor ingeschreven.

Welke verwachtingen had je van de opleiding voor de start?

“Ik ben met een open blik met de opleiding begonnen. Ik wist niet wat ik kon verwachten, ook omdat ik al 53 was en ik niet wist of ik de lesstof nog kon opnemen. Maar de opleiding heeft mijn verwachting echt overtroffen!”

Wat vond je achteraf van de lesstof en begeleiding?

“De lesstof was heel duidelijk en de begeleiding van docent Clasin was top. Ik heb de opleiding klassikaal gevolgd in Breda. Elke week ben ik met veel plezier naar de les gegaan. Het leren ging goed en we hebben ook veel gelachen. Docente Clasin vulde veel stof aan met praktijkvoorbeelden waardoor ik me de lesstof helemaal eigen kon maken. Als cijfer geef ik de opleiding een 9.”

Hoe ben je te werk gegaan bij het solliciteren?

“Na de opleiding Medewerker Klantenservice heb ik twee keer gesolliciteerd en had ik binnen een week een uitnodiging voor een eerste kennismaking. Hierna ging ik door naar een tweede ronde en kreeg ik twee assessments. Ik was erg blij toen ik werd aangenomen. Mijn werkgever koos voor mij door mijn opleiding en mijn achtergrond in de zorg.”

Op welke wijze gebruik je het geleerde nu in de praktijk?

“Naast mijn baan als verzorgende werk ik nu voor ongeveer 12 uur per week als medewerker klantenservice. Ik vind het leuk ook op deze manier mensen te helpen en kan me ook goed inleven in hun situatie. Wanneer mijn werk als verzorgende door mijn reuma te zwaar wordt, kan ik het werk als medewerker klantenservice volledig gaan doen. Wie had dit een jaar geleden gedacht!”

Wat zou je tegen mensen zeggen die er aan denken om een opleiding te volgen?

“Ik zou de opleiding zeker aanbevelen aan anderen. En aan de mensen die er aan denken om een opleiding te volgen om zich om te scholen is mijn advies: doen en nooit opgeven!”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”