Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Jolanda
8.5 / 10
379 reviews

Het verhaal van Jolanda

Jolanda (43) was 15 jaar werkzaam als receptionist bij een zorginstelling en had een vast contract voor 12 uur. Intussen waren haar kinderen wat ouder en wilde ze graag meer uren werken. Helaas kon haar werkgever dit niet bieden en om haarzelf beter te verkopen op de arbeidsmarkt, besloot ze de opleiding Administratief Medewerker te volgen bij Fabius Opleidingen.

Fabius opleidingen - WP_20180317_044_2-PS-1
Jolanda (43 jaar)

“Na een ‘schop onder mijn kont’ van docent Rudi, had ik het lef om mijn eerste echte sollicitatiebrief te schrijven.”

Wat heb je gedaan om te onderzoeken waar je je opleiding kon volgen en wat vond je belangrijk bij je zoektocht?

“Ik had Fabius gevonden via Google. Belangrijk vond ik de betaalbaarheid, de duur van de opleiding, de reistijd en dat ik klassikaal les zou krijgen. Daarom was ik in eerste instantie ook wel teleurgesteld dat de klassikale les in Enschede niet doorging. Als alternatief kon ik gebruik maken van de individuele lesvorm in Hengelo en dat is mij heel goed bevallen. Ik kon de opleiding in mijn eigen tempo doorlopen, waardoor ik de opleiding met de duur van 1 jaar heb kunnen afronden in 9 maanden.

Na mijn opleiding Administratief Medewerker kon ik namelijk direct door met Commercieel Administratief Medewerker. En doordat ik in de individuele lesvorm mijn opleiding in mijn eigen tempo kon doorlopen, heb ik deze uiteindelijk zelfs sneller afgerond. Ik heb er ook totaal geen hinder van ondervonden dat andere klasgenoten een andere opleiding aan het volgen waren. Dit was juist leerzaam, want zo leerde ik meer over andere opleidingen die ik eventueel nog aanvullend zou kunnen volgen.”

Hoe vond je achteraf de opleiding en de begeleiding door de docent?

Ik vond de kwaliteit van de opleiding goed. Alles werd juist en duidelijk omschreven in de boeken en in gemakkelijke taal uitgelegd. Dat laatste vond ik enorm fijn, want het is immers niet eenvoudig om na zoveel jaar weer een opleiding te volgen. De begeleiding door de docent was fantastisch! Docent Rudi is een geweldige leraar met veel administratieve kennis. Hij heeft vrijwel overal antwoord op en ondersteunt je ook in je zoektocht naar ander werk. De opleiding geef ik dan ook een 9 en ik zou Fabius Opleidingen dan ook zeker aanbevelen aan anderen.

Is het een goede voorbereiding geweest op (het solliciteren naar) je nieuwe baan?

Het is ook een goede voorbereiding geweest in mijn zoektocht naar mijn nieuwe baan. Na een denkbeeldige ‘schop onder mijn kont’ van docent Rudi, had ik het lef om daadwerkelijk mijn eerste echte sollicitatiebrief te schrijven. Uiteindelijk heb ik kort na mijn opleiding de baan gevonden die op mijn lijf is geschreven! Ik voldeed aan alle eisen die werden gesteld aan de functie en door mijn opleiding voelde ik me een stuk zelfverzekerder bij het solliciteren. Ik ben uiteindelijk uitgekozen uit 252 sollicitanten. Al weet ik niet wat uiteindelijk doorslaggevend is geweest, ik ben er erg trots op. Ik werk hier nu sinds 1 maart.

Op welke wijze gebruik je het geleerde in de praktijk nu in de praktijk?

In mijn werk maak ik veel gebruik van wat ik geleerd heb over de verschillende MS Office programma’s. Ook mijn taalgebruik en verschillende gesprekstechnieken komen goed van pas. Daarnaast kan ik nu gemakkelijker informatie in mij opnemen. Daar ben ik gewoon handiger in geworden door het volgen van de opleiding.

Ik zou anderen, die er ook aan denken een opleiding te volgen, willen zeggen: altijd doen! Je leert er altijd wat van, op elke leeftijd. Je leert jezelf te ontwikkelen, waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt. Dit straal je ook uit bij sollicitaties en in je werk en dat kan alleen maar in jouw voordeel werken.

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Linda en Francis
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”