Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Lili
8.5 / 10
379 reviews

Het verhaal van Lili

Lili (32) wilde zich na 15 jaar omscholen tot receptiemedewerker. “Als geboren Hongaarse woon ik inmiddels 10 jaar in Nederland en ik heb altijd voltijds in de horeca gewerkt. Na 15 jaar wilde ik iets anders en de functie receptiemedewerker leek me leuk en haalbaar. Ik heb toen naar alle mogelijkheden gegoogeld om me in korte tijd om te scholen. Uiteindelijk vond ik Fabius het meest betaalbaar.”

Fabius opleidingen - Lili Staszkiv (1)-PS
Lili (32 jaar)

“De lessen bleken een goede voorbereiding. Alles wat ik geleerd heb hoorde ik in mijn hoofd toen ik met mijn baan begon.”

Waar heb je op de website met name naar gekeken?

“Wat op de website ook mijn aandacht trok waren de mensen die hun verhaal hebben gedeeld. Deze mensen, deze gezichten, vond ik erg sympathiek overkomen. Ik heb op de Fabius website video’s bekeken en geluisterd naar wat cursisten vertelden over de studiebelasting. Dat leek mij haalbaar naast mijn fulltime baan. Ik vond het wel een beetje eng om in het Nederlands te studeren.”

In hoeverre heeft de opleiding & Fabius aan je verwachtingen voldaan?

“Na mijn goede voorbereiding had ik best een hoge verwachting. Gelukkig heeft Fabius boven mijn verwachtingen gepresteerd. Ik vond de kwaliteit heel goed: de boeken waren overzichtelijk en makkelijk te lezen, de opdrachten en het huiswerk waren een goede voorbereiding voor de examens en de lessen en het tempo vond ik strak en prima. Ik heb me nooit verveeld tijdens de lessen. De docent stond ook altijd klaar om vragen met geduld te beantwoorden. Haar doel was niet alleen alles te vertellen wat wij moesten leren, maar zij wilde zeker weten dat iedereen alles volledig had begrepen. Zij heeft iedereen  persoonlijk aandacht gegeven. Hierdoor ben ik altijd gemotiveerd gebleven. Je kon echt zien dat dit haar passie is. Ik geef Fabius een 10 en zou hen zeker aanbevelen.”

“Als ik mensen zou adviseren dan zou ik zeggen: Wees niet bang, je kan het, gewoon doen. Je kunt veel meer dan je denkt!”

Hoeveel sollicaties heb je gedaan?

“Aan het eind van mijn opleiding heb ik mijn CV op Indeed geplaatst en daar vacatures bekeken. Maar het solliciteren bij mijn huidige werkgever heb ik via hun website gedaan. Mijn werkgever vond ik gelijk super sympathiek overkomen en ik werd gelukkig uitgenodigd voor een online kennismakingsgesprek. Uiteindelijk heb ik nog een kleurtest (psychologische test) gedaan en ik bleek het meest ‘kleurrijk’, wat betekent dat ik makkelijk in een team pas. Uiteindelijk ben ik twee maanden met solliciteren bezig geweest, heb meer dan 20 sollicitaties gestuurd, één online gesprek gehad en de baan gekregen als receptioniste. :) “

Is de opleiding een goede voorbereiding geweest op je nieuwe baan?

“De lessen bleken een goede voorbereiding op mijn nieuwe baan. Alles wat ik geleerd heb tijdens de lessen hoorde ik in mijn hoofd toen ik met mijn baan begon. De docent heeft een goed beeld gegeven van de taken en de verantwoordelijkheden van een receptioniste in de praktijk.”

Op welke wijze gebruik je het geleerde in de opleiding nu in de praktijk?

“Nu al even aan het werk en heb het erg naar mijn zin. Ik gebruik binnen mijn werk letterlijk alles wat ik geleerd heb: typen, Word, Excel, Outlook, het telefoonalfabet, ik communiceer met klanten en collega’s, etc. Het is ongelofelijk; wat je in korte tijd leert, vergeet je niet meer. Kennis maakt machtig!”

Wat zou je mensen adviseren die er aan denken om een opleiding te volgen?

“Ik zou zeggen: Wees niet bang, je kan het, gewoon doen. Je kunt veel meer dan je denkt! Kijk, mijn moedertaal is niet Nederlands, maar mij is het gelukt!”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Linda en Francis
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”