Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Suzanne
8.6 / 10
370 reviews

Het verhaal van Suzanne

Voor ze begon met haar opleiding bij Fabius werkte Suzanne als kassière in een supermarkt. Toen ze 50 werd en haar jongste naar het voortgezet onderwijs ging, zag ze haar kans schoon om een opleiding te volgen. Maar het zoeken naar een opleiding, hoe pakte ze dit aan?

Fabius opleidingen - Suzanne_corr-PS1
Suzanne (51 jaar)

“Voor alle mensen die er aan denken een opleiding te volgen: niet denken maar DOEN!”

“Ik heb heel internet afgestruind op zoek naar een opleiding voor administratief medewerker. Want ik wist wat ik wilde: een administratieve baan, in kort tijd een diploma halen,  klassikaal onderwijs en het liefst in de buurt van mijn woonplaats. Toen kwam ik uit bij Fabius waar ik in Amersfoort mijn lessen kon volgen.

In hoeverre heeft de opleiding & Fabius aan je verwachting voldaan?

Alle verwachtingen die ik vooraf had zijn volledig uitgekomen. Ik had na 9 maanden tijd een mooi diploma op zak met mooie cijfers. De dag, het tijdstip én de docent waren voor mij perfect. De kwaliteit van de opleiding vond ik heel goed. De groep was niet extreem groot en al had iedereen een andere achtergrond, toch pasten we als groep heel goed bij elkaar.

Welk cijfer geef je de opleiding en waarom?

De opleiding geef ik dan ook een 10. De lesstof was goed en duidelijk. En de onderwerpen die aan bod kwamen hadden keer op keer mijn interesse. Maar die 10 krijgt deze opleiding vooral omdat Esther als docent echt formidabel was. Zij wist de lesstof op een goed te begrijpen manier uit te leggen en mij te motiveren mijn huiswerk te maken. Door haar enthousiasme in het geven van de lessen en het overdragen van haar kennis maakte het dat ik iedere woensdagmorgen met plezier vertrok om haar lessen te volgen. Om 12 uur ging ik dan weer vol energie naar huis. Echt ontzettend fijn! Ik zou Fabius Opleidingen dan ook zeker aanbevelen.

Is het een goede voorbereiding geweest op (het solliteren naar) je nieuwe baan?

De opleiding is ook absoluut een goede voorbereiding geweest op (het solliciteren naar) mijn nieuwe baan. Ik kon via mijn werkgever loopbaanbegeleiding krijgen. Ik heb op Indeed en op LinkedIn een profiel neergezet en er ontelbare sollicitaties uit gedaan. Via mijn loopbaancoach heb ik uiteindelijk gesolliciteerd bij mijn huidige werkgever. Na het afronden van de opleiding had ik binnen 5 maanden een nieuwe baan. De functie omvatte echt precies dat wat ik in de opleiding geleerd had: telefoniste, receptioniste én administratief medewerkster. Dus dat wat ik in de theorie geleerd had kon ik in deze functie allemaal kwijt.

Wat vond je werkgever van het feit dat je een opleiding bent gaan volgen?

Het feit dat ik ervoor gekozen had om op ‘mijn leeftijd’ nog een opleiding te gaan volgen, naast mijn werk en mijn gezin, was voor mijn werkgever doorslaggevend geweest. Ze vonden dat heel knap van me. Zonder deze opleiding zou ik deze baan niet gekregen hebben. En inmiddels in korte tijd ook mijn diploma Management Assistent behaald waardoor ik nog breder inzetbaar voor hen ben.

Op welke wijze gebruik je je opleiding tijdens je werk?

Mijn opleiding kan ik helemaal in praktijk brengen: ik beantwoord de telefoon, ik verwerk gegevens in Word, Excel en Outlook, ik maak bestellingen en reserveer vergaderruimtes.

Wat zou je mensen adviseren die er aan denken een opleiding te volgen?

Niet denken, maar DOEN!

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”