Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Astrid
8.6 / 10
370 reviews

Het verhaal van Astrid

Astrid (29) werkte in een winkel als leidinggevende tot zij haar baan verloor. Dit gaf haar tijd om na te denken over haar verdere carrière. Een kantoorbaan met kantoortijden, dat leek haar een stuk leuker en praktischer, ook met haar toen 2-jarige dochter. Maar waar moest ze beginnen?

Fabius opleidingen - Foto Astrid-PS1
Astrid (29 jaar)

“Ik kan met een ‘uitroepteken’ zeggen dat mijn doel is bereikt: ik heb geleerd wat ik nodig heb om mijn werk goed uit te kunnen oefenen.”

Wat was je (werk)situatie voor de start van de opleiding?

“Ik kreeg veel afwijzingen op sollicitaties met de voornaamste reden te weinig tot geen werkervaring en geen passende diploma’s. Het UWV stelde mij voor een opleiding te volgen bij Fabius Opleidingen. Administratief Medewerker leek me de juiste opleiding, omdat ik dan breder inzetbaar was en vakgerichte diploma’s kon halen. Ik was erg gemotiveerd en had hoge verwachtingen, ik wilde mezelf namelijk snel ontwikkelen om weer aan het werk te kunnen.

Na overleg koos ik voor de individuele lesvorm in Utrecht. Omdat ik op dat moment voldoende tijd had, kon ik twee dagdelen per week doen. Hierdoor kon ik de opleiding versneld volgen. Bovendien kon ik mijn eigen gang gaan op mijn eigen tempo. En ook al is het niet persé nodig, ook thuis kon ik verder werken en dat motiveerde me enorm.”

Hoe beviel de opleiding en de individuele lesvorm?

“De lesstof viel me erg mee, het is allemaal erg duidelijk uitgelegd en zodra ik iets niet goed begreep was daar docent Brigitte! Wat een aardige vrouw met veel kennis, ervaring en geduld.

Met mijn medestudenten in de klas was het erg gezellig, ook al volgt iedereen in de individuele lesvorm zijn eigen opleiding. Ik heb deze opleiding succesvol afgerond met vier negens en een acht op mijn diploma! Ik raad dit echt iedereen aan. Mijn beste vriendin volgt op dit moment ook deze opleiding, maar dan klassikaal in Houten.”

Is het een goede voorbereiding geweest op (het solliciteren naar) je nieuwe baan?

“Na de opleiding stuurde ik zelfverzekerd en met een diploma op zak zes sollicitatiebrieven. Door mijn enthousiasme en door inzet te tonen gaf een werkgever mij een kans. Deze werkgever vond het moedig dat ik me had laten omscholen en zag mijn leergierigheid als een positieve eigenschap. Het klikte direct en ik had er een heel goed gevoel bij. Deze werkgever vond het moedig dat ik me had laten omscholen en zag mijn leergierigheid als een positieve eigenschap. Mijn telefoonaanname, het verwoorden van teksten en mijn kennis van MS Office maakte me een goede administratief medewerker en ik kreeg de praktijk dan ook snel onder de knie.”

En toen ging je nog voor een vervolgstap.

“Ja, na een tijdje wilde ik me nog verder verdiepen en besloot ik de vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker te doen. Uiteraard weer bij Fabius! En wat een grote en zeer leuke verrassing was, dat ik wéér Brigitte als docent had! Ook deze opleiding ging me goed af. Ik wist wat ik ongeveer kon verwachten en met mijn zelfvertrouwen kon het niet anders dan goed gaan. Deze keer haalde ik een zeven en een negen voor mijn examens!”

Op welke wijze heb je hiervan gebruik gemaakt in de praktijk?

“Na afronding kon ik bij een andere werkgever, een financieringsmaatschappij, aan de slag. Inmiddels kon ik drie diploma’s en een jaar werkervaring op mijn CV laten zien! Ik werk nu met heel veel plezier en het gaat erg goed.”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”