Fabius Opleidingen » Succesverhalen » Het verhaal van Jessie
8.5 / 10
366 reviews

Het verhaal van Jessie

Door een operatie met complicaties kwam er helaas een einde aan het werk van Jessie (54) bij de Albert Heijn. Na 2 jaar ziektewet wees een re-integratie coach haar erop dat in het verleden behaalde diploma’s niet veel mogelijkheden boden richting een nieuwe baan. Haar zoektocht werd nog verder beperkt door fysieke problemen. Toen besloot zij dat het tijd werd voor verandering.

Fabius opleidingen - Foto Jessie van Willigen-PS1
Jessie (54 jaar)

“Het hebben van klasgenoten stimuleerde mij om naar de les te gaan en huiswerk te maken”

“Ik wist gelijk dat ik Telefonist(e)/Receptionist(e) wilde doen, dat leek me echt heel leuk. Dat dit fysiek minder belastend was speelde ook een rol. Ik heb toen bij mijn re-integratie coach en ex-werkgever aangegeven dat ik de opleiding bij Fabius Opleidingen had gevonden en deze graag wilde volgen. Ik kreeg terug dat ze mij hierin helaas niet financieel konden ondersteunen. Ik heb toen de knoop doorgehakt en ben het financieel op eigen houtje gaan doen: ik heb mijzelf ingeschreven bij Fabius voor de opleiding Receptionist(e)/Telefonist(e). Na een week heb ik echter gebeld en gevraagd of ze er Administratief Medewerker van konden maken. Dat leek me handiger, want dan heb je gelijk 2 diploma’s.”

Wat vond je belangrijke punten bij het volgen van een opleiding?

“Wat ik erg belangrijk vond was dat je naar een klassikale les kon gaan op locatie, want dat is voor mij echt het beste. En dat vond ik bij Fabius! Omdat ik wat moeite heb met leren, vond ik het fijn dat bij de klassikale lesvorm er een docent op locatie les staat te geven. Ik vond het de eerste keer best wel heel spannend, maar na die eerste les was die spanning al weer weg.

De docenten leggen alles duidelijk uit en de lesstof in de boeken was erg begrijpelijk. Mijn docent heeft me zelfs wat extra oefeningen gegeven voor rekenen, omdat ik dat lastiger vond. En als ik na de les nog een extra vraag had, zette ik die op de mail. Wat ik ook heb gemerkt, is dat het hebben van mede-cursisten mij nog meer motiveerde om naar de les te gaan en huiswerk te maken. Ik merkte wel dat ik hier en daar wat langer bezig was dan anderen, omdat ik dus wat moeite heb met leren en ook mijn leeftijd hierbij een rol speelt. Toch heb ik mij daardoor niet tegen laten houden en heb ik altijd gedacht: waar een wil is, is een weg!”

Na je opleiding Administratief Medewerker wilde je nog verder leren. Waarom?

“Na het afronden van mijn opleiding tot Administratief Medewerker kwam ik tot de conclusie dat ik leren gewoon leuk was gaan vinden! Daarom heb ik daarna nog de opleiding Contactcenter Medewerker gevolgd en ben ik nu bezig met Medewerker Klantenservice. Doordat ik nu plezier heb in het leren, had ik ook de motivatie om deze vervolgopleidingen in de individuele lesvorm te doen. In deze lesvorm ga ik nog steeds naar een leslocatie, maar ga ik zelf aan de slag met de lesstof en gebruik ik mijn lesmoment voor vragen aan de docent. Ik heb nu 3 (en bijna 4!) diploma’s behaald bij Fabius Opleidingen en ik ben daar zo ontzettend trots op!”

Tijdens je opleiding ging je al op zoek naar een baan. Hoe heb je dit aangepakt?

“Ik ben gaan solliciteren toen ik mijn opleiding Administratief Medewerker had afgerond. Ik mocht vrij snel bij mijn huidige werkgever op gesprek komen. Ze hadden mij uitgekozen, omdat ik had aangeven de opleiding Contactcenter Medewerker te gaan doen en dat maakte mij een aanvulling voor het bedrijf. Nu heb ik dus gewoon een baan in een functie waarvoor ik een opleiding heb gevolgd: ik werk bij een bedrijf op de afdeling Contactcenter. De dingen die ik geleerd heb in de opleiding gebruik ik ook echt tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden. Na het afronden van mijn huidige opleiding (Medewerker Klantenservice) hoop ik door te kunnen stromen naar de afdeling Klantenservice!”

Wat zou je mensen adviseren die er aan denken om een opleiding te volgen?

“Aan de opleiding beginnen en uiteindelijk een diploma halen is voor mij een mijlpaal geweest. Ik heb leren plannen en ik heb leren doorzetten. Hier ben ik echt trots op! Als ik de opleiding een cijfer moet geven dan is dit een 10! Voor de goede docenten, de duidelijke uitleg en het contactonderwijs. Ik beveel Fabius ook zeker aan!”

Lees andere verhalen van onze cursisten

Fabius opleidingen - Foto Mandy-PS2-1
Mandy (34 jaar)
“Een nieuwe uitdaging is spannend, maar de wereld ligt echt aan je voeten!”
Leslocatie: Breda
Fabius opleidingen - Ymke – bijgesneden – doorsturen-PS1
Ymke (26 jaar)
“Mijn werkgever geeft mij de kans om te bewijzen dat je niet altijd werkervaring nodig hebt. Met de juiste opleiding(en) kom je er ook!”
Fabius opleidingen - Fabius-Succesverhaal_Linda-en-Francis-PS
Linda en Francis
“Achteraf vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder aan deze opleiding ben begonnen.”