Fabius Opleidingen » Kopiëren met behulp van het klembord
8.6 / 10
370 reviews

Wat is het klembord?

Het klembord zit standaard in de verschillende MS Office programma’s en is normaliter op de achtergrond aanwezig. Het klembord – of ‘clipboard’ – slaat tijdelijk de teksten, afbeeldingen, enz. op die je ‘kopieert’ of ‘knipt’. Het klembord kan tot maximaal 24 items opslaan. (Als je een vijfentwintigste item kopieert, wordt het eerste item op het Office Klembord verwijderd.) Waarvoor is het klembord handig?

Stel je wilt een nieuw document samenstellen met verschillende teksten uit een e-mailbericht en een Word document, gegevens uit een Excel werkblad en verschillende afbeeldingen uit een presentatie gemaakt in PowerPoint. Je kunt elke keer naar een programma gaan, kopiëren wat je nodig hebt en deze erna in een nieuw document plakken. Dit zijn echter veel stappen. Je kunt echter ook wat je nodig hebt achter elkaar kopiëren en opslaan op het klembord. Hierna kan je alle items vanaf het klembord in een nieuw document plakken door heel eenvoudig op het klembord datgeen aan te klikken wat je nodig hebt in de volgorde hoe je de teksten en afbeeldingen wilt hebben. Hierna kun je met het document verder aan de slag.

Het taakvenster Klembord openen

Je opent het taakvenster Klembord door binnen het Lint op ‘Start’ te klikken en vervolgens op de dialoogvensterweergave Klembord te klikken, dat wil zeggen het hoekje van de groep ‘Klembord’ op het Lint van een MS Office programma.

Wanneer je het taakvenster Klembord gebruikt, ben je niet beperkt tot alleen het plakken van het laatste item dat je hebt gekopieerd of geknipt. Het taakvenster Klembord bevat veel afbeeldingen en tekst die je eerder hebt gekopieerd of geknipt.

Opmerking: terwijl je het klembord je kunt nog steeds eenvoudig knippen, kopiëren en plakken op de manier die je gewend bent met de knoppen op het lint of de sneltoetsen Ctrl+X (Knippen), Ctrl+C (Kopiëren) of Ctrl+V (Plakken). Wat je kopieert of knipt bewaart een MS Office programma op het klembord en is alleen zichtbaar als je het klembord opent.

Tip: je kunt je klembord standaard open laten staan, zodat je eenzelfde gekopieerde tekst of afbeeldingen meerdere keren kunt ‘plakken’. Vind je dit niet nuttig, dan sluit je het klembord weer. Het verdwijnt dan weer naar de achtergrond.

Leren door te doen

Ingewikkeld? Ga er even voor zitten en probeer het klembord uit, thuis of op je werk. Wees niet bang dat er iets misgaat als je de verkeerde knop indrukt. Ongetwijfeld zie je kinderen in je omgeving heel behendig omgaan met een computer. Ze staan er gewoonweg niet bij stil dat er iets mis kan gaan als ze op verkeerde knoppen drukken. Al doende leren ze. Werken met de computer is veel oefenen en uitproberen. Denk daarbij maar hoe kinderen leren omgaan met mobiel of tablet. Dit kan niet door alleen een boek te lezen of een filmpje te bekijken.

Contactonderwijs

Leer je liever niet alleen maar in een klas met een docent in de buurt? Contactonderwijs is de manier om snel en praktijkgericht te leren. Bij Fabius Opleidingen kun je wekelijks starten met een computercursus op 16 locaties door het hele land. Maar Word, Excel en Outlook zijn ook standaardonderdelen van de Kantooropleidingen van Fabius Opleidingen.  Zoals:

 • Commercieel Medewerker Binnendienst
 • Commercieel Medewerker Buitendienst
 • Receptionist(e) / Telefonist(e)
 • Administratief Medewerker
 • Financieel Administratief Medewerker
 • Commercieel Administratief Medewerker
 • Projectmedewerker
 • Secretaresse
 • Management Assistent
 • Office Manager
 • Accountmanager
 • Medewerker Klantenservice
 • Contactcenter Medewerker

Een aantal relevante functies:

Over Fabius

Fabius Opleidingen heeft al meer dan 35 jaar ervaring met om- en bijscholen op het gebied van kantoor- en boekhoudopleidingen op mbo-niveau. Zonder specifieke vooropleiding leer je in korte tijd zoveel dat je er direct in de praktijk mee aan de slag kunt.

Medewerkers op mbo-niveau zijn echte doeners. Werkgevers verwachten van hen dat ze weten hoe ze hun werk moeten aanpakken. En dat betekent dat ze hun werkzaamheden goed en snel uitvoeren. Duizenden Fabius cursisten hadden voor hun opleiding of training nog nauwelijks ervaring en kwamen er door hun opleiding achter dat ze veel meer kunnen dan ze dachten. Dus: wat houd jou nog tegen?

Advies nodig?

Stuur een e-mail naar info@fabiusopleidingen of bel naar: 0162-426 808. Het Fabius team staat graag voor je klaar!