een leuke baan!
MEER INFO? BEL GRATIS
0800 - 446 4464
MENU  

Re-integratie

Alle opleidingen van Fabius zijn uitermate geschikt voor re-integratie

Alle opleidingen van Fabius, zoals Receptioniste / telefoniste, Administratief Medewerker, Secretaresse en Financieel Administratief Medewerker zijn zeer geschikt voor iedereen die wil herintreden in de arbeidsmarkt. Dit geldt ook indien je al lange tijd geen baan meer hebt gehad. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

Vraag vrijblijvend de gratis brochure aan!

Brochure aanvragen

 

Fabius bestaat al 25 jaar en is een door het CRKBO erkende opleider. Wij hebben een jarenlange ervaring met opleidingen gericht op re-integratie. Veel gemeenten, instanties en bedrijven zijn intussen bekend met onze opleidingen en onze manier van werken.

Fabius Opleidingen biedt haar opleidingen niet alleen aan als standaardopleiding maar ook als re-integratieopleiding. Hieronder vind je de beschrijving van de re-integratieopleiding.

 

Voor wie nog sneller aan de slag wil

Diverse instanties die betrokken zijn bij re-integratie willen graag dat herintreders nog sneller aan de slag kunnen. Om die reden biedt Fabius haar opleidingen ook aan als re-integratieopleiding. In de re-integratieopleidingen wordt precies hetzelfde lesmateriaal behandeld als in de standaardopleidingen. Maar in de standaardopleidingen volg je1 dagdeel per week les en in de re-integratieopleidingen 2 dagdelen per week (een dagdeel duurt 3 uur). Dit heeft tot gevolg dat je de duur van je opleiding gemiddeld dus met de helft verkort: de opleiding Receptioniste / telefoniste duurt dan bijvoorbeeld geen 6 maar
3 maanden. Je kunt dus al na 3 maanden je eerste diploma behalen! In deze re-integratieopleidingen kun je bovendien direct beginnen!

Stage

Daarnaast heb je bij de re-integratieopleidingen de mogelijkheid om gebruik te maken van de stage/praktijkcomponent.

Dit deel bestaat uit 8 dagdelen voorbereiding en een stage. Tijdens de voorbereiding komen  de volgende onderwerpen aan bod:

Door een goede begeleiding van Fabius Opleidingen en door de stage, is de stap naar de arbeidsmarkt een stuk kleiner geworden. Jouw kansen op de arbeidsmarkt worden daardoor een stuk groter!

Hieronder vind je een overzicht van de duur van de re-integratieopleidingen.

Opleiding

Opleidingsduur

Receptioniste / Telefoniste 3 maanden
Administratief Medewerker 4 maanden
Financieel Adminstratief Medewerker 6 maanden
Commercieel Administratief Medewerker 6 maanden
Projectmedewerker 6 maanden
Secretaresse 7 maanden
Basiskennis Boekhouden (BKB) 3 maanden
Basiskennis Calculatie (BKC) 3 maanden
Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) 14 maanden


Let op
:
Bovenstaande opleidingsduur is ZONDER de stage/praktijkcomponent; MET de stage/praktijkcomponent duren de opleidingen 2 maanden langer.

Hieronder nog even de verschillen tussen de  standaardopleidingen en de re-integratieopleidingen.

Reintegratie verschil regulier

Als herintreder kun je dus kiezen voor de standaardopleiding of voor de re-integratieopleiding. In de re-integratieopleiding kun je direct starten en ben je twee keer zo snel klaar. Bovendien kun je de opleiding uitbreiden met een stage. De standaardopleiding is in meer dan 50 leslocaties mogelijk. De re-integratieopleiding kan je in 19 van die leslocaties volgen.

 

Leslocaties

's-Hertogenbosch Utrecht Oosterhout
Den Haag Almere Zwolle
Hengelo Groningen Breda
Tilburg Nijmegen Heerlen
Alkmaar Venlo Rotterdam
Eindhoven Amsterdam
Leeuwarden Haarlem

 

Vakanties

De vakanties lopen gelijk met de schoolvakanties in jouw regio. Door de vakanties kunnen de opleidingen iets korter of langer duren dan op deze site aangegeven.

De diverse re-integratie opleidingen vind je onder Re-integratieopleidingen. De standaard-opleidingen vind je onder Kantooropleidingen. Klik hier indien je de beschrijving wilt zien van de standaardopleidingen.

Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer 0800 - 4464464. Het Fabius team staat voor je klaar!

0800 - 446 4464

Opleiden: ons vak, jouw toekomst!
Het Fabius team